Maastohiihdon pelisäännöt

Jotta harrastaminen ja yhdessä oleminen olisi kaikille mukavaa ja turvallista, niin kaikki noudattavat yhteisiä pelisääntöjä.

Pelisäännöt junioreille

1. Saavun harjoituksiin ja kilpailuihin ajoissa/sovittuna aikana. Muistutan siitä myös vanhempiani.
  2. Opettelen huolehtimaan varusteistani.
  3. Noudatan annettuja ohjeita. Kuuntelen valmentajalta annettuja neuvoja ja ohjeita tarkkaavaisesti. Kysyn itse valmentajalta neuvoja, jos en ole niitä häneltä saanut.
  4. Pyrin olemaan kaikkien kaveri enkä kiusaa enkä moiti ketään, vaan kannustan ja autan kavereitani.
  5. Käyttäydyn asiallisesti eri tilanteissa. Olen reilu ja rehti muita ihmisiä kohtaan.
  6. En kiroile enkä puhu rumia.
  7. Teen parhaani niin harjoituksissa kuin kilpailuissakin.
  8. Ilmoitan hyvissä ajoin seuran valmentajalle, jos en pääse osallistumaan esim. kilpailuihin. Kilpailuista, joihin on ilmoittautunut tai ilmoitettu voi jäädä pois vain hyvästä syystä esim. sairaus.
  9. Nautin hiihdosta ja pidän hauskaa harjoituksissa sekä kilpailuissa. Hauskan pitäminen tarkoittaa iloista ja reipasta käyttäytymistä, mutta ei pelleilemistä.
  10. En syö harjoitusten aikana purkkaa enkä karkkia.
  11. Jos pidän puhelinta mukana harjoituksessa, laitan sen harjoituksen ajaksi äänettömälle tai jos se jää vahingossa päälle, en vastaa siihen harjoituksen aikana.

Pelisäännöt vanhemmille

1. Pyrin tuomaan lapseni ajoissa/sovittuna aikana harjoituksiin ja kilpailuihin.
  2. Tarkistan, että lapsellani on asianmukaiset harjoitus‐ ja /tai kilpailuvarusteet mukana. Jos olet epävarma varusteiden soveltuvuudesta, pyydä valmentajaa tarkistamaan varusteet.
  3. Seuraan lapseni harjoituksia ainakin siihen asti, kun seuran valmentajat ovat saaneet tiedotettua asioista.
  4. Annan valmentajille työrauhan, mutta tarvittaessa olen valmis auttamaan heitä. En valmenna tai ohjaa harjoituksissa tai kilpailuissa, koska se työ kuuluu valmentajille. Nuorimmat tarvitsevat alkuun apua, mutta opetetaan lapset aikaisessa vaiheessa itsenäiseksi huolehtimaan varusteiden kunnosta, kannosta ja sauvojen laitosta sekä siteiden kiinnittämisestä.
  5. Olen aidosti kiinnostunut lapseni harrastuksesta ja muistan ylläpitää kannustavaa ja positiivista asennetta sekä harjoituksissa että kilpailuissa. En harrasta negatiivista kommentointia enkä jälkipuintia.
  6. Sitoudun osallistumaan mahdollisuuksien mukaan seuramme talkoisiin.
  7. En tupakoi enkä käytä mitään muitakaan päihteitä seuran yhteisissä tilaisuuksissa.
  8. Yhdessä muiden aikuisten kanssa autan tarvittaessa huolehtimaan junioreiden hyvinvoinnista niin harjoituksissa kuin kilpailumatkoilla.