Navigaatio

Karpalon toiminta

Tuiskun MÄKIKOTKA -koulu

Tuiskun MÄKIKOTKA -koulu alkaa maanantaina 4.9. klo 17:30 Karpalossa, tervetuloa kaikki uudet innokkaat mäkitytöt ja -pojat tuolloin Karpaloon!

Tuiskun Mäkikotka -koulun tavoitteena on mäkihypyn ja maastohiihdon perustaitojen oppiminen sekä lajituntemukseen perehdyttäminen niin lapsen kuin vanhemmankin näkökulmasta. Mäkikotka-koulussa liikutaan monipuolisesti taitolajin vaatimukset täyttäen.  

Ajankohta: 4.9.-5.10.2017
Harjoitukset: maanantaisin ja torstaisin klo 17:30-19:00 (10 kertaa)
Hinta: 75e/osallistuja (sis. Lahden Hiihtoseuran jäsenmaksun 20e)
Varusteet: hyppyhanskat, oma kypärä (esim. laskettelukypärä, jos on) 
Sukset, monot, puvun ja kypärän voi lainata seuralta.  
Suosittelemme mäkikotkakoululaisille Skipassi vakuutusturvaa. Skipassin voi lunastaa Hiihtoliiton sivulta

Ilmoittaudu 27.8. mennessä lomakkeella ja liitä lisätietokenttään lapsen koko (vaatekoko pukua varten) sekä kengän koko. 

Lisätietoja Mäkikotka -koulusta antaa valmentaja Janne Ylijärvi, puh. 044 758 3488

Suositusikä mäkihypyn aloittamiselle noin 6-12-vuotta, mutta taidot ovat yksilöllisiä, joten hieman aiemmin tai myöhemminkin voi lajin aloittaa. 

Karpalon ryhmän harjoitukset

Harjoituksia on Karpalossa niin kesällä kuin talvellakin 3-4 kertaa viikossa (alla harjoitusajankohdat listattuna), mutta jokainen valita itselleen sopivan määrän osallistua. Harjoitteluun kuuluu mäkihyppyä, hiihtoa, telinevoimistelua, pelejä, leikkejä. Toiminta on monipuolista liikuntaa, mikä kehittää taitoja niin mäessä kuin muissakin lajeissa. Tavoitteena on monipuolinen kehonhallinta, mikä on mäkihyppääjälle tärkeää.

Hyppäämään pääsee myös kesällä, koska Lahden kaikki seitsemän hyppyrimäkeä ovat muovitettuja. Lahden Urheilukeskuksen pienin kesäharjoittelumäki, K6-mäki soveltuu Mäkikotka-koulun juuri aloittaneille ja ryhmän nuorimmille mäkikotkille.

Harjoituksiin ovat tervetulleita kaikki kokeilemaan hienoa lajia, mutta suosittelemme osallistumista Tuiskun MÄKIKOTKA -kouluun. Mäkikoulun 10 harjoituskerran jälkeen on helppo jatkaa viikkoharjoituksissa jo harrastaneiden mukana.

 

Mäki-yhdistetyn harjoitukset kaudella 2017-2018

  • Tiistaisin mäkiharjoitukset klo 18-19:30 Karpalossa
  • Perjantaisin oheis/telinevoimisteluharjoitus klo 19-20 (alle 12-vuotiaat) 20-21 (yli 12-vuotiaat) Mustankallion tunnelin telinevoimistelusalissa
  • Sunnuntaisin mäkiharjoitukset klo 10-11:30 JA/TAI klo 17-18:30 Karpalossa

Välineet lainattavissa seuralta. Tutustuminen lajiin maksutonta.

Yllä mainittujen lisäksi on mahdollista osallistua hiihtojaoston hiihtokoulu-harjoituksiin torstaisin klo 17:30. Kokoontuminen Karpalon kulmalla, Siiri Rantasen  patsaalla. Lumiaikana suosittelemme kaikille hiihtoa ko. harjoituksissa. Hiihtokoulusta löytyy jokaiselle omantasoinen ryhmä. Ilmoittaudu hiihtokouluun (maininta mukaan, että lapsi on mäki-yh-jaoston urheilija) http://www.lahdenhiihtoseura.fi/jaostot/maastohiihto/lasten-hiihtokoulu/ilmoittaudu/

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kaavakkeen kautta tai voit myös tulla paikan päälle tutustumaan toimintaan.

 

Mäkikoulumaksut

  • Jäsenmaksu 20€
  • Toimintamaksu 50€ / kk (toimintakuukausilta)