Navigaatio

logo-lhs_mtk-100px.gif

Mäkituomarikerho

 

13.10.2021

PUHEENJOHTAJAN TERVEISET

Kausi 2021–22 on jo kesän muoveilta ponkaistu hyvään vauhtiin ja kerhomme on ollut mukana järjestämässä kilpailuja junioreille kolmen Leevi Mutru -cupin sekä menneeltä talvelta jälleen kesäkisaksi siirtyneen perinteikkään Lahden Mäkipäivän muodossa. Lisäksi olimme mukana Lahden Hiihtoseuran varsin lyhyellä varoitusajalla järjestettäväkseen saamien FIS-cupin osakilpailujen järjestelyissä syyskuun lopulla. Vaikka tuosta FIS-cupista ensimmäiset tiedustelut tulivat vasta noin kolme viikkoa ennen itse tapahtumaa, saimme kisat vietyä läpi varsin mallikkaasti. Tästä iso kiitos ja hatunnosto kuuluu paitsi seurajohdolle myös teille Lahden Hiihtoseuran mäkituomarikerhon aktiivisille jäsenille.

Edellä mainitun lisäksi meillä on kuitenkin vielä odotettavissa kosolti toimintaa, ennen kuin voimme jäädä odottelemaan talven lumia. Muovimäkikauden Leevi Mutru -cup viedään päätökseen jo tulevana lauantaina neljännellä osakilpailullaan, joka on samalla polku ylös ja lentoon kiertueen päättävän juniorileirin leirikisa ja heti seuraavana viikonloppuna 16.-17 10. järjestämme yhdessä emoseuran kanssa mäkihypyn kesä SM-kisat sekä niiden ohessa T/P16 -sarjojen kesäcupin osakilpailun.

Kun kesäkauden kilpailutapahtumat on viety päätökseensä kokoonnumme pitkästä aikaa paikan päälle kerhon syyskokouksen merkeissä sekä avaamaan yhdessä kautta kokouksen päätteeksi. Kokous on toki ns. hybridimallinen eli siihen on teillä halutessanne mahdollista osallistua myös etänä. Asiasta tarkemmin tässä tiedotteessa.

Karpalon olosuhteiden ikuisuusprojekti on viimein nytkähtänyt hieman eteenpäin, kun kentälle saatiin loppukesästä kaksi uutta konttirakennusta mäkijunioreiden pukutiloiksi ja paikalla aiemmin olleista kopeista toinen, vahvasti jo homeelta tuoksahtanut koppi sai väistyä niiden tieltä. Jäljelle jäänyt vanhempi kontti on ehostettu vastaamaan ulkoasultaan uusia kontteja ja on saamassa uuden elämän suksivarastona ja -huoltotilana. Lisäksi K38-mäen rakenteita on katsastettu yhdessä liikuntatoimen ja kaupungin tilakeskuksen kanssa ja rakenteisiin tehdään tarvittavat korjaukset turvallisen harrastamisen takaamiseksi.

Myös meille toimitsijoille on toisesta Karpalon uudesta kopista erotettu oma erillinen tila, josta käsin kuuluttaja ja tulospalvelu voivat toimia lämpimässä ja kuivin välinein vaikka pakkanen paukkuisi tai ”iso mäkien kastelulaite” olisi jumittunut on-asentoon.

Kohta jo kaksi vuotta riesanamme ollut covid-19 -virus ja koronaepidemia alkavat lisääntyneen rokotuskattavuuden myötä osoittamaan helpottamisen merkkejä, mutta juuri tätä kirjoittaessani olen epäuskoisen huolestuneena seurannut tilanteen kehittymistä yhä vain huonompaan suuntaan meillä Lahdessa ja Päijät-Hämeessä. Jostain ihmeellisestä syystä alueemme laahaa rokotuskattavuudessa vahvasti jälkijunassa muuhun maahan nähden. Kun ihmiset ovat, toki hyvinkin ymmärrettävästi, lieventyneiden ja kokonaan poistuneidenkin kokoontumisrajoitusten myötä taas ottaneet vapaammin sosiaalisia kontakteja kanssaihmisiin ja ehkä osin unohtaneet epidemian vaatimat hygienia- ja turvaetäisyyssuositukset, on tämä todennäköisesti suurin syy edellä mainitsemaani epidemiatilanteen heikkenemiseen. Uskon kuitenkin kerhomme jäsenten suurimalta osin hankkineen itselleen kattavan rokotussuojan ja näyttävän muutenkin mallikasta esimerkkiä noudattamalla suosituksia sekä mahdollisia rajoituksia, joita tuon ikävän viruksen aisoihin saaminen edellyttää. Tämä on myös välttämätöntä, jotta pääsemme tälläkin kaudella
järjestämään kilpailuja ja tapahtumia niin omalle nuorisollemme kuin kansainvälisille vieraillemme, joita talvikaudellakin on Lahteen odotettavissa useampaan otteeseen.

Toinen kilpailujen laadukkaan järjestämisen kannalta hyvinkin oleellinen, ehkäpä kaikista oleellisin asia on tuomari- ja TA-pätevyyden hankkiminen ja ylläpitäminen. Siihen meillä on tänä syksynä oiva mahdollisuus, ja teknologian otettua korona-aikana aimo harppauksia eteenpäin jopa kotisohvalta tai porukalla omalta paikkakunnalta käsin, kun syksyn kurssit ovat saatavilla myös etäyhteyden kautta. Koulutustarjonnasta lisää tässä tiedotteessa. Nyt kaikki vaan mukaan hankkimaan lisää osaamista, korottamaan tuomariluokkaa tai vaan kertaamaan opittua ja jos mieleenne tulee joku, jonka voisitte innostaa mukaan kiintoisaan harrastukseemme niin vinkatkaapa hänelle siitä.
Nähdään taas pian mäellä.

Lukaise huhtikuun jäsentiedote tästä.

 

Jouni Forsström

puheenjohtaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.