Rautionaho, Aalto, Mattila ja Valto voittajiksi Lahden kansallisessa mäkikisassa

Julkaistu / 26.07.2019

Kolmen kisan viikonloppu avattiin Lahdessa. Nuorten naisten (T16), sarjassa ainoana osanottajana oli Jokilaakson Mäkiseuran nuori Sofia Mattila. Mattila kokosi kahdella hypyllään 114.6 pistettä.

M18-sarjassa tahtipuikkoa heilutti Lahden Hiihtoseuran Kasperi Valto. Valto hyppäsi erinomaisesti molemmilla kierroksilla ja viiden pisteen turvin nappasi voiton nuorten miesten sarjassa.

”Molemmilla hypyillä sai omantasoisen hypyn tehtyä, ihan tyytyväinen olen päivään. Ja lähdetään Kuopioon jatkamaan samalla fiiliksellä”, kertoi vielä loppukesästä FIS Cupissa hyppäävä Kasperi Valto.

Toiseksi ponnisti Valton seura- ja harjoituskaveri Tuomas Kinnunen keräten 210.5 pistettä ja kolmanneksi Puijon Hiihtoseuran Tomas Kuisma (200.5 p.).

Naisten sarjaa hallitsi molemmilla kierroksilla Ounasvaaran Hiihtoseuran Jenny Rautionaho. Lahden leirin päätteeksi hypättyyn kisaan Rautionaho ei saanut toivomiaan hyppyjä. Voittoon Rautionaho oli toki tyytyväinen.

”Pitkästä aikaa korkeimmalle korokkeelle, hyvät fiilikset on! Vähän alavireisiä olivat hypyt, alkuleiristä hyppäsin vähän paremmin. Kuopioon lähdetään nyt seuraavaksi, sitten kotiin viikoksi ja matka jatkuu sitten Continental Cupiin”, kertoi naisten päivän voittaja Jenny Rautionaho.

Toiseksi naisten sarjassa hyppäsi Lahden Hiihtoseuran Susanna Forsström, joka hävisi vain 3.5 pistettä Rautionaholle. Kolmas oli LHS:n Julia Tervahartiala.

Miesten kilpailuun saatiin odotettu voittaja, kun Antti Aalto piti kiinni ykkösmiehen tittelistä. Kiteen Urheilijoiden Aalto löysi kuitenkin korjattavaa päivän hypyistä.

”Ei ihan parhaita, mutta ei ihan huonojakaan, semmoisia pikkunättejä samanlaisia hyppyjä oli tänään. Keli oli hieman haastava, tuuli kieltämättä vaihteli vähän, mutta paha sitä oli  tornissa arvioida. Kuopion jälkeen tarkoitus treenata kotona, ennen pikkuista taukoa ja seuraavia leirejä”, mietti Aalto.

Kuusamon Erä-Veikkojen nuorten MM-kisakävijä Kalle Heikkinen haastoi hyvin Aaltoa ja jäi 3,9 pisteen päähän voittajasta. Kolmas oli Ounasvaaran Hiihtoseuran Andreas Alamommo.

Kansallinen mäkikisaviikonloppu jatkuu huomenna lauantaina Kuopion Puijolla. Puijolla hypätään sekä lauantaina että sunnuntaina.

Lahden kilpailun tulokset

Puijon osallistujalistat osoitteessa