Navigaatio

Ampumahiihto ajatuksia harjoittelu- ja kilpailutoiminnasta korona-aikana - LHS Blogi 4/2021

Julkaistu / 26.01.2021

Vihdoin kun Lahteen on tullut erinomaiset harjoitusolosuhteet, on koronakriisi pysäyttänyt kilpailutoiminnan ampumahiihdossa lähes kokonaan. Kansallisella tasolla on mahdotonta järjestää kilpailijoita kuplaan, kuten maailmancupissa tehdään. Koronatestin teettäminen kilpailijoilta on myös kallis vaihtoehto kilpailuun pääsemiselle. Täten on haettava vaihtoehdot muusta ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Kilpailijat, huoltajat, valmentajat ja muut toimijat omaavat vastuun tänä poikkeusaikana; sairaana ei tulla kilpailupaikalle, kasvomaskeja käytetään, turvavälit pidetään, käsihygieniasta huolehditaan. Näiden lisäksi sisätilojen sulkeminen ja ilman yleisöä kilpaileminen ovat toimenpiteitä, joilla kilpailut saadaan turvallisesti järjestettyä.

Tätä kirjoittaessani olivat Päijät-Hämeen urheiluseurat tehneet vetoomuksen koronarajoituksista päättäneille. Vetoomus ottaa hyvin kantaa lasten ja nuorten harrastemahdollisuuksien vaikutukseen fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Kilpailutoiminnalla on myös suuri merkitys edellä oleviin asioihin, sekä urheilijoiden ja harrastajien motivaatioon, kun harjoitellaan määrätietoisesti kohti omia tavoitteita. Seuratasolla kilpailuiden järjestäminen luo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja sosiaalisuutta myös talkoolaisten ja seuratoimijoiden keskuudessa. Näiden vapaaehtoisten osuus saattaa pienentyä seuratoiminnassa, jos toimintaa joudutaan kovalla kädellä rajoittamaan sekä lakkauttamaan lähes kokonaan.

Lahden Hiihtoseura ja Hollolan Urheilijat-46 järjestävät ampumahiihtokilpailut tulevana viikonloppuna 30.-31.1.2021. Kilpailujen järjestämisen mahdollistamiseksi olemme konsultoineet Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymää ja rajannut kilpailusarjoja mahdollistaen kilpailujen turvallisen järjestämisen. Järjestämämme kilpailut ovat samalla katsastuskilpailut nuorten maailmanmestaruuskilpailuihin. Tämä takaa Suomen ampumahiihtoliitolle riittävät perusteet joukkueiden valintaan MM-kilpailuihin.


Ampumahiihtoterveisin

Mika Haapoja
Kilpailun johtaja
Valmentaja
 

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.