Navigaatio

Ampumahiihtoa harrastajille, yrityksille ja pienryhmille - LHS Blogi 10/2021

Julkaistu / 07.04.2021

Ampumahiihto on vaativa talviurheilulaji, jossa yhdistyy maastohiihto ja ampuminen. Kesäisin lajia harrastetaan ampumajuoksussa ja rulla-ampumahiihdossa. Laji harrastuksena on monipuolinen yhdistäen kestävyysurheilun sekä ampumataidon kehittäen kuntoa, tarkkuutta ja keskittymiskykyä. Aseena käytetään pienoiskivääriä, johon tarvitaan Poliisin myöntämä hallussapitolupa. Seuramme valmentajat opastavat harrastajille aina ensimmäiseksi aseen oikeaoppisen käsittelyn, jotta harrastamisen turvallisuus taataan. Tämän jälkeen opitaan ampumaan pienoiskiväärillä makuu- ja pystyasennosta ampuma­matkan ollessa 50 metriä. Osuma-alue on pystyasennosta ammuttaessa halkaisijaltaan 11,5cm ja makuuasennosta 4,5cm. Osuttaessa tauluun ampumahiihto ”lätkä” kaatuu ja vaihtuen mustasta valkoiseksi.

Ampumahiihdon harrastaminen LHS:ssä

Seurassamme on kaksi ampumahiihtoryhmää junioriryhmä ja kilparyhmä, joissa 2-3 valmentajaa per. ryhmä opastaa harrastajat ja kilpailijat lajin saloihin. Junioriryhmän urheilijat ovat 9-15 -vuotiaita ja kilparyhmän urheilijat tästä vanhempia. Junioriryhmässä tavoitteena on liikkuvan elämäntavan ja uusien taitojen kehittäminen, kuten keskittymistaito ja monipuolinen liikkuminen, kun taas kilparyhmässä on tavoitteena kilpailuissa pärjääminen. Harjoitukset pidetään kahdesta kolmeen kertaa viikossa, aina maanantaisin ja keskiviikkoisin klo. 17.30 eteenpäin. Niissä opitaan ampumahiihdon perusteet, harjoittelukäytännöt ja kehitytään lajin parissa. Lajin kokeileminen on aina ilmaista uusille lajista innostuneille. Seuramme tarjoaa nuorille harrastajille laina-aseen sekä panokset harjoituksiin kausimaksua vastaan. Harrastajia seurassamme on 10 -vuotiaista veteraanisarjoihin. Joten ei muuta kuin soitto valmentajille ja mukaan treeneihin, mikäli ampumahiihto voisi olla sinun lajisi.

Ampumahiihtoa yrityksille

Harrastustoiminnan lisäksi tarjoamme yrityksille ja pienryhmille mahdollisuuden ampumahiihtokokemukseen. Tämä on liikunnallinen vaihtoehto erilaisiin työhyvinvointi- ja tiimipäiviin, sekä asiakastapahtumiin. Samalla tuet myös seuramme nuorten ja aikuisten urheilua. Tapahtumissa jokainen osallistuja pääsee kokeilemaan ja oppimaan makuu ja pystyammunnan perusteet sekä liikkumaan esimerkiksi ampumahiihtoviestikilpailuiden parissa. Lisätietoa yrityksille löytyy nettisivuiltamme osoitteesta: www.lahdenhiihtoseura.fi/jaostot/ampumahiihto/yrityksille/


Mira Holopainen
Ampumahiihtojaoston puheenjohtaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.