Ari Saukolle hiihtoliiton kultainen ansiomerkki

Julkaistu / 21.12.2020

Ari Saukko aloitti mäkihypyn valmennustoiminnan vuonna 1988. Hän on valmentanut valmennusuransa aikana useita suomalaisia mäkihyppääjiä erittäin menestyksekkäästi. Ari Saukon henkilökohtaisiin valmennettaviin ovat kuuluneet mm. Janne Ahonen, Tami Kiuru, Veli-Matti Lindström, Olli Muotka ja Arttu Pohjola.

Ari Saukon merkitys on myös ollut erittäin merkittävä lahtelaisen mäkihyppykulttuurin eteenpäinviejänä. Hän on seurannut mäkihypyn kansainvälistä kehitystä erittäin aktiivisesti ja on itse ollut mukana tässä kehitystyössä omien henkilökohtaisten valmennettaviensa kanssa.

Ari Saukolle on vuonna 2004 myönnetty Lähivalmentaja -palkinto.

Torstaina 17.12.2020 Ari Saukolle luovutettiin Suomen hiihtoliiton kultaisen ansiomerkin numero 1180 hänen merkittävästä työstään suomalaisen mäkihypyn eteen. Ansiomerkin luovuttivat Lahden Hiihtoseuran puheenjohtaja Juha Kolu ja varapuheenjohtaja Erkki Raita.

saukkoansiomerkki.jpgKuvassa vasemmalta lähtien: Erkki Raita, Ari Saukko, Juha Kolu