Eetu Kytösahosta LHS:n mäkivalmennuksen vastaava

Julkaistu / 04.07.2020

Lahden Hiihtoseurassa tapahtui kesäkuun aikana muutoksia mäkivalmennuksessa, kun lasten ja nuorten toiminnassa neljä vuotta sitten aloittanut Olli Muotka siirtyy Rovaniemelle SantaSportin sekä Ounasvaaran Hiihtoseuran valmentajaksi. Muotka on kantanut lasten ja nuorten valmentamisen kokonaisvastuuta ja valmentanut suuren joukon hyppääjiä jo isoille mäille HS70-mäkeen.

Olli Muotkan saappaisiin hyppää nyt Eetu Kytösaho, joka on viimeisen vuoden valmentanut isojen mäkien puolella 15-18-vuotiaita nuoria. Kytösaho opiskelee ammattivalmentajatutkintoa ja vastaa heinäkuun alusta lähtien LHS:n mäkihypyn valmennuskokonaisuudesta, jossa mukana on noin 60 hyppääjää. Mukana Kytösahon kanssa valmennustiimissä ovat isoissa rooleissa ovat Ossi-Pekka Valta ja Emmi Varis, joka jatkaa pienten (K6 ja K15) vastuullisena valmentajana. Toki mukana on iso joukko apukäsiä ja valmentajia, joiden kanssa Kytösaho jakaa valmennusvastuuta.

Kytösahon vastuulla ovat Karpalon K25 ja K38 mäet, HS70 sekä polku siitä isompiin mäkiin. Valta jatkaa nuorten olympiavalmentaja -pestissään ja vastaa myös akatemiatoiminnasta ja -valmennuksesta. Variksen vastuulla on Tuiskun Mäkikotka -koulut sekä Karpalon pienimmät mäet, joihin on riittänyt uusia mäkikotkia myös kesän alussa.

Karpalon toiminta on kesätauolla vielä 13.7. saakka, jonka jälkeen jatketaan taitoharjoituksin (K25 ja K38) sekä kaikkien mäkien hyppyharjoituksin tiistaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Päivitetyt treeniajat löytyvät sivulta www.lahdenhiihtoseura.fi/jaostot/makihyppy-yhdistetty/makikoulu/

Suuri kiitos Ollille työstä Lahden Hiihtoseurassa ja onnea sekä menestystä Rovaniemelle!

IMG_7721.jpg