Freestyle-hiihdon SM-kilpailut Rukalla

Julkaistu / 12.04.2015

Freestyle-lajien SM-kilpailut alkoivat Rukalla perjantaina. Kilpailulajit ovat slopestyle, halfpipe, kumpareet ja parikumpareet.
Lahden Hiihtoseuraa kisoissa edustaa Santeri Ahonen (s.2000) joka osallistui Slopestyle -lajiin Rookie -sarjassa ja sijoittui kilpailussa 8.sijalle.

Kilpailun alkaessa keliolosuhteet vaihtuivat aamun "bluebird"-olosuhteista totaaliseen lumisateeseen. Perjantain kilpailu päätettiin keskeyttää PRO- ja Rookie-sarjojen osalta. Näin alkukilpailun tulokset jäivät virallisiksi SM-tuloksiksi ja kaksi vuotta sitten perustetun Alppijaostoon kuuluvan LHS Freestyle -ryhmän ensimmäinen arvokisasijoitus SM-kisoista on kirjattu Santerille.

Santerin kahdesta "runista", eli laskusuorituksesta Rukan Battery Parkin radalla paremmin pisteitä tuomareilta saanut koostui seuraavista tempuista:

Ensimmäisen hyppy 360 astetta safety -otteella, toiseen hyppyriin Santeri latasi 720 asetta corkkina tail grabillä, tykkireilistä ulos backside 420, kaarireiliin sisälle unnatural switch 270. Tuplakinkkireilissä frontside vaihto ja Rukan legendaarisesta "alalouhoksesta" korkki 540 handdrag.

Slopestylen jälkeen lajeina oli lauantaina kisattu Half Pipe sekä kumparelasku, sunnuntaina on vuorossa vielä parikumpareet.

Kisat on järjestetty yhdessä lumilautailun SM-kilpailujen kanssa.

Teksti Pete Peltola
Kuvat Kasimir Virtanen