Hopeasompahiihdoista viestimitaleita

Julkaistu / 08.03.2016

Hopeasompafinaaleihin matkattiin bussilla valtakunnan suurimmalla joukolla, lähes 30 hiihtäjän voimin. Huoltojoukkoja oli matkassa myös ainakin saman verran.

Perjantaina 4.3.2016 ensimmäisenä lajina oli sähäkkä sprintti. Peräti seitsemän hiihtäjäämme pääsi erävaiheisiin ja palkinnoille saakka kipusivat Anni Hyvärinen N13 ja Jasper Saarinen M14 sarjoissa.

LHS_-_M14_sprintti.jpg
Sprintin erävaiheissa oli säpinää. Jasper Saarinen pääsi hyvin liikkeelle ollen eka kurvissa kakkosena.

Lauantaina 5.3.2016 vuorossa oli henkilökohtainen väliaikakilpailu Puijon vaativissa maastoissa. Illan palkintogaalaan saakka tiensä selvittivät lauantailta Anni Hyvärinen N13, Roosa Vantaala N15, Mikaela Karjalainen N15, Jasper Saarinen M14, Matias Hyvönen M14, Otso Kolehmainen M14 sekä Akseli Nuutinen M15.

Sunnuntain viestipäivänä jalkeilla oli kahdeksan joukkuetta. N14 sarjaan kasassa oli peräti neljä joukkuetta.

LHS_-_N14_viestitytt.jpg
N14 sarjan neljän joukkueemme tytöt vasemmalta: Emmi, Noelia, Anniina, Helmi, Enni, Henna, Viia, Ada, Saara, Anni, Kristiina sekä Olivia.

LHS_-_N14_startti.jpg
N14 sarjan startissa Anni sai keskeltä hyvän lähdön. Vauhtia ja sähinää...

Aamupäivän viesteissä N14 sarjan joukkueistamme nopein saavutti hienosti 6. sijan vain kymmenisen sekuntia pronssipaikasta. M14 viesti oli jännittävä ja päättyi lopulta hopeajuhliin. Myös toinen M14 sarjan joukkueemme hiihti hienosti puolenvälin paikkeille joukkueella Okko Vuorikoski, Oskari Toivanen ja Benjamin Kähkönen.

LHS_-_M14_hopea.jpg
M14 hopeasompahopeamitalistit: Otso Kolehmainen, Jasper Saarinen ja Matias Hyvönen.

Iltapäivän aloitti N16 sarjan viesti. Tytöt ylittivät kaikki itsensä ja odotuksetkin ottamalla pronssiset mitalit. N16 sarjan viestit olivat samalla SM-arvoiset.

LHS_-_N16_pronssia.jpg
N16 sarjan Hopeasompa- ja SM-pronssitytöt: Mikaela Karjalainen, Roosa Vantaala ja Ella Levanen.

M16 sarjan viesti päätti viestipäivän ja samalla Hopeasompafinaalit 2016. Joukkueemme oli hienosti kymppisakissa vaikka matkalla hieman epäonnekin oli kaatumisen muodossa.

LHS_-_M16_viestiporukka.jpg
M16 joukkue: Eero Peltola, Akseli Nuutinen ja Onni-Kalle Lahdelma.

Hopeasomman seurapisteissä Lahden Hiihtoseura oli yli 100 seurapisteitä keränneen seuran joukossa 4. eli pykälän viime vuoden sijoitusta korkeammalla.