Karpalossa leireilee 75 junioria Polku ylös ja lentoon -leirillä

Julkaistu / 08.10.2021

Lahden Hiihtoseura järjestää 8.-10.10.2021 mäkihypyn ja yhdistetyn valtakunnallisen Polku ylös ja lentoon -leirin. Leiri on kerännyt ennätysmäärän junioreita, yhteensä 75. Harjoitusten lisäksi lauantaina kilpaillaan kesäkauden viimeinen yhdistetyn kesäkisa Leevi Mutru Cup IV.

Lahden alueleiri on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta ja vuonna 2020 leiriläisiä oli 66. Nyt ennätysmäärän kerännyt leiri saa iloisen vastaanoton Hiihtoliiton lajikoordinaattori Kimmo Yliriestolta, joka on paikallisten mäkihyppyseurojen kanssa organisoinut kesän aikana neljä muuta leiriä ympäri Suomen.

”Polku ylös ja lentoon -kiertueen viides kesäleiri saapuu Lahteen ja mukana on ennätysmäärä junioreita! Yli 70 tyttöä ja poikaa harjoittelevat ja kilpailevat mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Viikonloppuna merkkiä antaa 12 valmentajaa, se taitaa olla myös ennätys pitkään aikaan”, iloitsee Yliriesto.

Mäkihypyn ja yhdistetyn harrastaminen on nostanut päätään hiljaiselon jälkeen. Lahden Hiihtoseuran tapaan monilla paikkakunnilla harrastajaryhmät ovat kasvaneet useampi kymmenpäisiksi ja hyppykavereita on uusilla harrastajilla riittänyt.

”Yhdessä tekeminen ja oppiminen, mutta ennen kaikkea hauskuus on leirillä keskiössä”, lopettaa Yliriesto.

Kehittyminen mäkihypyn kaltaisessa taitolajissa on junioreille motivaattori. Myös esikuvat lajien vetovoimatekijänä ovat merkityksellisiä. Lahdessa nähdäänkin jälleen maajoukkueen tähtiä valmentajalavalla, kun mäkihyppääjä Susanna Forsström sekä yhdistetyn mies Leevi Mutru antavat ohjeita tulevaisuuden huipuille.

Leevi Mutru on paikalla Karpalossa lauantaina 9.10. klo 9–11. Mutru valmentaa pieniä hyppääjiä iltapäivän nimikkokisaansa varten, kun viimeinen yhdistetyn Leevi Mutru Cupin osakilpailu urheillaan Karpalossa ja Häränsilmän ympäristössä.

Leevi Mutru on myös haastateltavissa lauantaina ennen seuraavalle maajoukkueleirille lähtöä, joka tapahtuu sunnuntaina 10.10. miehen suunnatessa Kühtai/Ramsau -lumileirille.

Viikonlopun ohjelma ja lisätietoja