Navigaatio

Koronaveivausta ja maailman cuppia - LHS Blogi 3/2021

Julkaistu / 21.01.2021

blogi3-21.jpg

Koronavirus on nostanut varautumisen ja virukselta suojautumisen kysymykset valokeilaan myös hiihtokeskuksissa. LHS alppijaoston toiminta on kaikkien muiden tavoin ottanut osumaa koronalta viime aikoina. Alppijaoston valmennusryhmät ovat joutuneet laskettelemaan erityisjärjestelyin Messilässä. Turvaetäisyydet huomioiden, kokoontumisia vältellen ja radiopuhelimet kuumina olemme silti toteuttaneet valmennusta ja laskutaitojen kehittämistä. Toiminta on vaatinut venymistä valmentajilta ja laskijoilta, samoin kuin hiihtokeskuksen henkilöstöltä ja kaikilta muiltakin. Vaikeutuneesta harjoittelusta huolimatta, urheilijat paiskivat töitä eli harjoittelevat kohti tavoitetta. Toisilla tavoite voi olla maailman cup kilpailuissa, toisilla se voi olla liikunnan ilo ja riemu. Tällä hetkellä riemua kuitenkin hieman laimentaa koronan tuomat rajoitukset.

Koronatilanteen vuoksi olemme joutuneet alppijaoston toimesta myös perumaan kilpailuja jo toisena vuonna peräkkäin. Kilpailujen järjestäminen on keskeistä seuratoimintaa, ja kilpailutoiminnan puuttuminen on kirpaissut alppijaostoa monella tavalla. Kaiken lisäksi joudumme vielä valmistautumaan siihen, että myös tulevia kilpailuja joudutaan perumaan ainakin Messilässä. Silti toiminta ja liikkuminen jatkuvat.

Salpausselän kisat, Continental Cup ja Junioreiden MM-kilpailut järjestetään koronasta huolimatta, toki ilman yleisöä ja laajoin erityisjärjestelyin. Urheilukeskuksen ympäristö maailman parhaana hiihtostadionina taipuu erityisjärjestelyihin erinomaisesti. Kaikki kilpailualueelle päästettävät henkilöt ovat koronatestattuja ja todettu negatiivisiksi, jolloin Urheilukeskus mm. tarjoaa hyvät mahdollisuudet esimerkiksi kilpailijoiden, huoltajien ja toimitsijoiden eristäytymiseen omiksi ns. kupliksi. Näin riskit mahdollisen koronatartunnan saamiseksi pienenevät olennaisesti.

Vastoinkäymisistä huolimatta, ja ehkä myös juuri siksi hoidamme alppijaostossa nyt seuran velvoitteita kilpailunjärjestelyissä entistä vankemmin. Vaikka alppijaoston kahdeksan ryhmää jakaantuvat kilpailemaan, treenaamaan ja leireilemään ympäri Suomen myös juuri noiden kisapäivien aikaan, kotikaupunkiin jäävät taustajoukot vääntäytyvät vapaaehtoistyöhön ja talkoihin Urheilukeskukseen ja sen liepeille. Nämä henkilöt uhrautuvat tekemään vapaa-ajallaan todellista seuratyötä eli sitä seuratyön syvintä ydintoimintaa, mitä LHS on tehnyt jo lähes satavuotta.

Aktiivisella toiminnalla laitamme vastustajamme, tuon varsinaisen vihulaisen painitermein pahaan asentoon ja lopulta selätämme.

Tällaisella yhteishengellä toimitaan alppijaostossa.Rami Ruuska
Puheenjohtaja
Lahden Hiihtoseura ry, alppijaosto

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.