Navigaatio

Lahden Hiihtoseura rohmusi mitaleita mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasompa-kilpailuissa Taivalkoskella – Lahteen hypättiin neljä mestaruutta

Julkaistu / 06.12.2021

LahdenHiihtoseura_Hopeasompajoukkue.JPG

Taivakoskella kilpailtiin viikonloppuna mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasompa-kilpailut. Kilpailuja siirrettiin kahdesti koronan vuoksi, ensin keväällä 2020 ja toistamiseen keväällä 2021. Vaikka harva oli päässyt ennakkoon lumille harjoittelemaan, kilpaili Hopeasommassa yli 80 alle 16-vuotiasta urheilijaa. 

Lahden Hiihtoseura osallistui kilpailuihin suurella 17 urheilijan joukkueella. Joukkue toi kotiin 13 henkilökohtaista mitalia sekä parikilpailun kolmoisvoiton.

Kisaviikonloppu avattiin kovasta pakkasennusteesta johtuen yhdistetyn hiihdolla, joka hiihdettiin massalähtöinä. Hyppyosuus käytiin lauantaina iltapäivästä. Yhdistetystä Lahden nuorten urheilijoiden matkaan lähti viisi mitalia, kun hopeaa P10-, T14- ja P14-sarjoissa urheilivat Aleksi LappiHeta Hirvonen ja Jere Kukkonen. Pronssille ylsivät P10-sarjassa Urho Kanervala ja T14-sarjassa Emilia Vidgren.

Sunnuntaina mitalisaalis kasvoi kahdeksalla palkintosijalla ja Hopeasompa-mestaruuksiakin hypättiin Lahteen neljässä eri sarjassa. Voittoihin ylsi P10-sarjassa toisen Aleksi Lappi ja samassa sarjassa menestystä täydensi Urho Kanervala pronssilla. P12-sarjassa kultaa ponnisti Akseli Vidgren.

Tyttöjen 14-vuotiaiden sarjassa mestaruuteen hyppäsi Heta Hirvonen ja jaetulle hopeatilalle Emilia Vidgren yhdessä Jyväskylän Hiihtoseuran Vuokko Hyvärisenkanssa. Poikien 14-sarjan hopeaa ponnisti Henrik Reimari ja viikonlopun menestyksen kruunasi vahvoja otteita koko nuoruusikänsä mäkihypyssä esittänyt P16-sarjan Tuomas Kinnunen, joka voitti HS-mestaruuden 11,5 pisteen marginaalilla. Kinnunen kilpaili viimeistä vuotta Hopeasompa-ikäisenä.

Henkilökohtaisten kilpailujen lisäksi Taivalkoskella hypättiin mäkihypyn parikilpailu, jossa toinen parista kilpaili HS22- ja toinen HS40-mäessä. Lahden Hiihtoseura vei nimiinsä kaikki palkintopallisijat. Voittoon hyppäsi parivaljakko Aapo Komonen - Jere Kukkonen, hopealle Urho Kanervala - Henrik Reimari ja pronssille Aleksi Lappi - Heta Hirvonen. Myös sijat 5. ja 6. tulivat Lahteen.

Lahden Hiihtoseuran vahva panostus junioritoimintaan viimeisen kuuden vuoden aikana näkyy sekä harrastajamäärien kasvuna että menestyksenä. Nuorten valmennuksesta vastaava Olli Muotka on iloinen kehityksestä ja antaa kunnian määrätietoisesti harjoitteleville nuorille urheilijanaluille. 

"Minun tehtävänä on mahdollistaa harjoittelu ja ohjata sitä kehittävään suuntaan. Olen ylpeä porukasta, jossa yhteishenki on upea ja kaveria kannustetaan. Harjoittelukin on hauskaa ja kuten tuloksista näkee, myös määrätietoista", sanoo Muotka, joka kiittää leiri- ja kisareissusta hiihtoseuraa sekä vahvaa vanhempien ja huoltajien taustajoukkoa.

Lahden Hiihtoseura kiittää myös yhteistyökumppaneitaan, jotka mahdollistavat isolla joukkueella kilpailemisen. Hopeasompa-matkaa oli vahvasti tukemassa paikallinen voima Kemppi Oy!

Talvikauden 2021-2022 seuraavat kilpailut kilpaillaan jo ensi viikonloppuna Taivalkoskella. Ohjelmassa on alle 18-vuotiaiden ja yleisen sarjan mäkihypyn Modeo Cup ja Yhdistetty Cup. Junioricupin (alle 16-vuotiaat) seuraavat kilpailut ovat Lahdessa 14.-16.1.2022.

Yhdistetyn tulokset

Mäkihypyn tulokset

Mäkihypyn parikilpailun tulokset (HS22 I HS40)

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.