Lahden Hiihtoseuralle uusi toiminnanjohtaja

Julkaistu / 07.04.2015

tony_kilponen.jpg

Lahden Hiihtoseura ry:n (LHS) uutena toiminnanjohtajana 1.5.2015 alkaen aloittaa entinen LHS:n oma yhdistetyn maajoukkueurheilija Tony Kilponen, 38.

LHS painotti uuden toiminnanjohtajan osalta urheilullista näkökulmaa, yhteistyökykyä ja –suhteita hiihtourheilumaailmaan ja liike-elämään sekä toiminnan johtamis- ja kehittämiskokemusta. LHS:n oman urheilijan saaminen toiminnanjohtajan tehtäviin on erittäin positiivinen asia. Uuden toiminnanjohtajan myötä halutaan luoda edellytyksiä urheilumenestykselle sekä lasten ja nuorten liikuttamiselle laaja-alaisella ja tasapuolisella toiminnan kehittämisellä. Toiminnanjohtajan tehtävät tulevat sisältämään niin MM2017-organisaation tehtäviä kuin LHS:n toiminnan ja talouden johtamista sekä kehittämistä.

Uuden toiminnanjohtajan ajatuksia

Tony Kilponen: ”Minulla on kova intohimo ja motivaatio tehtävään. Olen erittäin otettu ja kunniatehtävässä saadessani vaalia ja kehittää LHS:n laadukasta juniori- ja huippu-urheilutyötä, arvokasta asemaa ja historiaa yhtenä lahtelaisen sekä suomalaisen huippu-urheilun keulakuvana. Nyt saan myös omasta puolestani mahdollisuuden maksaa takaisin LHS:lle siitä tuesta, jota itse aikanaan urheilijana sain.

LHS juniori- ja huippu-urheilutyö ei olisi mahdollista ilman uhrautuvaa ja innokasta vapaaehtoisten työtä, erilaisten yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien yhteistyötä sekä tukea. Haluan taustastani huolimatta korostaa olevani tasapuolisesti tukemassa koko seuran toimintaa, vaikka tietyt lajit vaativatkin nykytilanteessa erityistä huomiota. Meillä on tällä hetkellä hyvää pöhinää mm. junioritoiminnassa. Eri lajeissa on hyviä ja lahjakkaita urheilijoita, joissa on paljon potentiaalia. He kaipaavat vain positiivista tukea, kannustusta oman kovan työn tekemiseen ja itseensä uskomiseen sekä tukea perusedellytysten saattamiseksi kuntoon. Lisäksi meillä on hienot tapahtumabrändit, jotka mahdollistavat ilmiöiden synnyttämisen myös tulevaisuudessa. LHS tulee tekemään kaiken tehtävissä olevan huippu-urheilijoiden menestyksen eteen omissa Pohjoismaiden hiihtolajien MM-kilpailuissa Lahdessa vuonna 2017. Vuoden 2017 MM-kilpailut tulevat mm. hiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn osalta hieman turhan nopeasti nykytilanteeseen nähden. Mäkihypyn ja yhdistetyn huippu-urheilun tilanteeseen LHS aloittaa välittömät toimenpiteet tilanteen saattamiseksi sille kuuluvalle tasolle.

Toiminnanjohtajan tärkeämpiä tavoitteita:

• LHS junioriliikuttajana alueen merkittävä ja arvostettu toimija sekä kehittäjä
  • Vuoden 2017 MM-kilpailujen onnistuminen ja Salpausselän kilpailujen jatkuvuuden varmistaminen
  • LHS huippu-urheilun menestyjäseura perinteikkään urheilumenestyshistoriansa mukaisesti vuoteen 2020 mennessä

Toiminnanjohtajan tulevaisuuden suuntaviivat:

• Tarvitaan innostamista yhteisiin päämääriin, yhdessä tekemisen kulttuuria ja yhteistyötä, joka on kaiken toiminnan avain (sidosryhmät, yhteistyökumppanit, organisaatio, urheilijat) – kaikkien apua ja puhaltamista samaan hiileen tarvitaan.
  • Ilo ja positiivisuus on kaivettava esiin.
  • On myös oltava rohkeutta ajatella ja tehdä asioita luovasti uudella tavalla ja historiaa unohtamatta.
  • Tarvitaan oikeaa asennetta, kaikkien innostamista ja kovempaa työtä.
  • Talous terveellä pohjalla ja resurssit kohdennettava olennaiseen.
  • Asiakaspalvelukulttuurin ja johtamisen kehittäminen niin, että seurassa on jokaisen hyvä olla.

Lähiajan toimenpiteet tulevat keskittymään toiminnan ja henkilöstön ripeään perehtymiseen, nykytilanteen nopeaan arviointiin ja erityiskysymyksiin reagointiin, yhteistyökumppani- ja sidosryhmätyön haltuunottoon, kehittämisen mahdollisuuksien luovaan ideointiin ja kartoittamiseen sekä toiminnan resurssien ylläpitoon ja varmistamiseen.

Henkilökohtaisesti tulen tekemään parhaani kohottaakseni Lahden Hiihtoseuran värien arvoa ja kunniaa sekä niiden saattamiseksi uusien ilmiöiden ja menestyksen tielle.”

Tony Kilposella on niin yleisjohdon, liikkeenjohdon kuin henkilöstöjohdon esimies- ja johtajakokemusta valtion ja liike-elämän puolella. Hänellä on kokemusta erilaisista johtamis- ja kehittämistehtävistä sekä erilaisista paikallisista, alueellisista ja valtakunnallisista muutos- ja kehittämishankkeista. Aiemmin hän on toiminut mm. yksikön päällikön tehtävissä puolustusvoimien palveluksessa Hämeen Rykmentissä Lahdessa, henkilöstöpalveluyrityksen toimitusjohtajana ja henkilöstökonsulttina ja Uudenmaan ELY-keskuksen henkilöstöpäällikkönä Helsingissä.

Tony Kilposen parhaimmaksi maailmancupsijoitukseksi jäi yhdistetyn lajin nousukaudella 1995 -1999 9. sija. MM-edustajana hän oli 1997 MM-kilpailussa Falunissa. Juniorisaavutuksia olivat mm. mäen- ja yhdistetyn nuorten Hopeasompa-mestaruudet, Suomen mestaruudet ja yhdistetyn nuorten Pohjoismaiden mestaruus. Ura loppui kuitenkin loukkaantumisiin vuonna 1999.

Kilponen on toiminut monissa luottamustehtävissä. Vuodesta 2011 alkaen hän on toiminut Salpausselän kilpailujen järjestelyorganisaatiossa yhdistetyn kilpailujen johtajana ja varajohtajana. Työtehtävien puitteissa hän on toiminut erilaisissa luottamustehtävissä mm. Valtiokonttorin alueellisen HRkoordinaattoriverkoston puheenjohtajana, Hämeen kauppakamarin teollisuusvaliokunnan jäsenenä, Lahden kadettipiirin hallituksen jäsenenä yms.

Kilposen on aktiivinen eri urheilulajien harrastaja ja asuu perheineen Päijät-Hämeessä Hollolassa. Perheeseen kuuluu vaimo ja 12 -vuotias junioriurheilija.