Lahden Hiihtoseura sopeuttaa talouttaan

Julkaistu / 15.04.2014

Lahden Hiihtoseura sopeuttaa talouttaan

Lahden Hiihtoseura ry:n toimintavuosi 2013-2014 on arviolta n. 100 t€ alijäämäinen. Marraskuussa 2013 seuran syyskokouksessa johtokunta antoi jäsenistölle tulosvaroituksen lähinnä heikentyneen sponsorihankinnan takia ja arvioi tilikauden alijäämän olevan 40 t€. Alijäämäisyys johtuu:

1. Salpausselän kisojen voitto on laskenut viimeiset kolme vuotta peräkkäin ja tämän vuoden tulos on 40t€ (voitto vuonna 2011 oli 140 t€)
  2. Vähäluminen kausi vaikutti seuran tulokseen. Finlandia-hiihdon tulos oli odotettua heikompi, sillä osanottajamäärät laskivat.  Seuran kilpaurheilijoiden leiri- ja kilpailukulut kasvoivat.
  3. Suomen taloudellisen tilanteen eli yleisen taantuman takia yhteistyökumppanisopimusten arvo on laskenut tilikauden aikana (-30 %).

Seuran johtokunta suunnittelee parhaillaan toimintojen uudelleenorganisointia ja kertoo siitä lisää kevätkokouksessa Lahden urheilukeskuksessa 27.5.2014 klo 18.00 alkaen.

Lahden Hiihtoseuran johtokunta