Lahden Hiihtoseuran hyppääjät voitokkaina viikonlopun kansallisissa mäkikisoissa

Julkaistu / 09.08.2020

Lauantaina kilpailtiin yhdistetyssä, johon kansainvälistä väriä toi vastikään Suomeen ja Rovaniemelle muuttanut Yhdysvaltojen edustajana nuorten arvokisoissakin ollut Niklas Malacinski. Malacinski lähti miesten sarjassa kahdeksan kilometrin juoksuosuudelle kärjessä, kaksi sekuntia ennen Karhumaan veljeksiä Waltteria ja Willeä. Lopulta viimeisen mäen loppukirissä Waltteri vei voiton Willen ollessa toinen. Kolmanneksi juoksi Tampereen Pyrinnön Jarkko Lankinen.

Naisten alle 18-vuotiaiden sarjassa voiton vei Taivalkosken Kuohun Annamaija Oinas. Tyttöjen alle 16-vuotiaissa kärkisijan nappasi Lahden Hiihtoseuran Nonna Laitinen.

Mäkihypyssä hypättiin kahden kilpailun ”cup”. Lahden Hiihtoseura oli vierailleen kova isäntä ja vei kokonaiskilpailun voiton neljässä sarjassa kuudesta.

Nuorten tyttöjen (alle 16-vuotta) voittoon hyppäsi vasta 12-vuotias Emilia Vidgren. Vidgren voitti sunnuntain kilpailun ja oli lauantaina toinen.

P16-sarjassa voittajaksi hyppäsi Siilinjärven Ponnistuksen Tuomas Meis.

Alle 18-vuotiaissa Annamaija Oinas Taivalkosken Kuohusta oli sunnuntain kilpailussa voitokas. Lahden Hiihtoseuran Tuomas Kinnunen liiteli M18-sarjassa molempien osakilpailujen voittoon reilulla marginaalilla. Viikonlopun kokonaissaldo oli lahtelaisille menestys, kun Kaimar Vagul oli kokonaiskilpailun toinen ja Kasperi Valto kolmas Kinnusen jälkeen.

Naisissa Susanna Forsström oli ykkönen. Miehissä Niko Kytösaho joutui jakamaan voiton lauantain tasaisessa kilpailussa Kiteen Urheilijoiden Antti Aallon kanssa. Sunnuntaina sen sijaan Kytösaho leiskautti toisella kierroksella viikonlopun pisimmän 99 metrin hypyn ja vei voiton.

Hyppäämiseen Kytösaho oli kohtuullisen tyytyväinen, vaikka suorittaminen oli ”perustekemistä”. Uuden päävalmentaja Janne Väätäisen ajatusten siirtäminen mäkeen on sen sijaan aiheuttanut Kytösaholle päänvaivaa.

”Aika tasaista perustekemistä, eilen oli ehkä vähän alakanttiin, tänään oli peruspäivä. ”Lödeltä” (Janne Väätäinen) on tullut tosi paljon uusia juttuja, niin viimeajat on ollut treeneissä vähän hankalampaa. Meinaa pää olla vähän jumissa, kun joka treenissä tulee jotain uutta. Siihen nähden kisat meni hyvin, sai paketin kasattua kohtuu hyvin”, nauroi Kytösaho kilpailun jälkeen.

Maajoukkue on harjoitellut pääosin koko kesän Kuopiossa ja Kytösaho kaipaa muita mäkiä suksiensa alle.

”Nyt odotetaan, että pääsis reissun päälle, Puijon mäet alkaa olla koluttu. Sekin voi tehdä pääkopalle hyvää.”

TULOKSET

Lauantai, yhdistetty