Lahden Hiihtoseuran isännöimällä mäkihypyn ja yhdistetyn alueleirillä ennätysmäärä juniorihyppääjiä

Julkaistu / 11.10.2020

Monikymmenpäinen joukko mäkihypyn ja yhdistetyn junioreja kokoontui kuluneena viikonloppuna Lahden Hiihtoseuran isännöimälle alueleirille. Perinteikkäiden lajien kaivatusta piristymisestä on saatu tuntumaa jo seuran harjoituksissa, joissa pienten kotkanpoikien määrä on ilahduttavasti kasvanut kuluneen kesän ja alkusyksyn aikana. Alueleirin osallistujamäärä, yli 50 nuorta urheilijaa, vain vahvistaa tämän tuntuman: myös alueleiri kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta.

Viikonlopun aikana nähtiin paitsi satoja harjoitushyppyjä sekä Karpalon mäissä että HS70-mäessä perjantaista sunnuntaihin, myös monipuolista oheisharjoittelua voimistelun ja laijitaitojen merkeissä. Leirin kohokohtana voi luonnollisesti pitää lauantain leirikisoja, jotka toimivat samalla Leevi Mutru Cupin loppuhuipennuksena, kesän ja syksyn neljäntenä osakilpailuna.

Pienimmässä K6-mäessä pisimmälle ponnisti Korawik Saendee (LHS). Toiseksi mäkikisassa tuli Valkeakosken Hakan Tatu Siiskonen, ja kolmanneksi LHS:n Eemil Komonen. Yhdistetyn kilpailussa Saendee ja Siiskonen pitivät paikkansa, mutta kolmannelle sijalle pinkoi kahdeksantena matkaan lähtenyt Paimion Urheilijoiden Reidar Karhumaa.

K15-mäessä voitokkaimmat hypyt nähtiin Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustavalta Iiro Pohjolalta. Toiseksi leiskautti Anton Majander (LHS) ja kolmanneksi Aleksanteri Purtsi(LHS). Lahtelaiset säilyttivät sijoituksensa myös yhdistetyn kilpailussa. K15:n lahtelaismenestyksen kruunasi Urho Kanervala, joka nousi porukan nopeimmalla juoksuajalla yhdistetyn kisan korkeimmalle pallille.

Myös K25-mäen palkintojenjako oli punanuttujen juhlaa. Mäkikisan voitti Akseli Vidgren, vain hiuksen hienolla erolla Aapo KomoseenAino Kanervala oli kolmas. Yhdistetyn kilpailussa podiumille nousivat samat nimet, järjestyksessä Komonen, Vidgren, Kanervala.

K38:n kuningaskotkana on koko cupin ajan liidellyt Tampereen Pyrinnön Pietu Penttilä. Penttilä vei voiton kotiin myös päätöskilpailussa. LHS:n edustajat Elmo Kähkönen ja Henrik Reimari nousivat Penttilän seuraksi podiumille, ja kolmikon keskinäinen järjestys piti myös yhdistetyn kilpailussa maastojuoksun jälkeen.

Cupin suurimmassa mäkikoossa eli HS70 -mäessä voiton vei Taivalkosken Kuohun Peter Räisänen. Toiseksi hyppäsi Lapuan Virkiän Aatu Ylimäki, ja kolmanneksi Eetu Pulju(Ounasvaaran Hiihtoseura). Juoksuosuudella maaliviivan ylitti ensimmäisenä Eetu Pulju, perässään Peter Räisänen ja kolmanneksi kirmannut Tampereen Pyrinnön Aleksi Lankinen.

Valtakunnalliselle mäkihypyn ja yhdistetyn alueleirille ja kisoihin osallistui junioreita Lahden Hiihtoseuran lisäksi Tampereelta, Valkeakoskelta, Paimiosta, Lapualta, Rovaniemeltä, Siilinjärveltä, Jyväskylästä, Jämsästä, Janakkalasta ja Helsingistä.

Lahden Hiihtoseuran mäkikilpailut jatkuvat lauantaina 17.10.2020, kun Karpalon mäissä hypätään perinteinen 57. LHS:n Mäkipäivän kilpailu. Kilpailu peruuntui lumenpuutteen vuoksi maaliskuussa 2020.

Mäkihyppykilpailun tulokset

Yhdistetyn kilpailun tulokset, Leevi Mutru Cup IV

Leirin tunnelmia Lahden Hiihtoseuran Facebookissa ja Instagramissa (IG-stoori, kohokohdat).

IMG_1182.JPG