Lahden Hiihtoseuran järjestämällä mäkihypyn ja yhdistetyn juniorileirillä ilahduttava määrä urheilijoita – Leevi Mutru kannusti nuoria harjoittelemaan nimikkocupinsa päätöskilpailussa

Julkaistu / 07.10.2019

Lahden Hiihtoseura isännöi viikonloppuna mäkihypyn ja yhdistetyn juniorien alueleiriä sekä lauantaisia kesäkisoja. Samalla päätettiin viiden osakilpailun Leevi Mutru Cup. Syksyisestä ja lumisateisestakin säästä huolimatta leirille osallistui yli 40 nuorta urheilijan alkua iloisin ilmein.

Viikonlopun alueleirille osallistui yli 40 mäkihypyn ja yhdistetyn junioria 12 eri seurasta. Mukana oli myös hyppääjiä Virosta. Alueleirin ohjelmassa oli neljä mäkiharjoitusta Karpalossa sekä HS70-mäessä. Perjantain oheisharjoitus pidettiin Mustankallion tunneli telinevoimistelusalissa. Lisäksi lauantaina kilpailtiin leirikisa mäkihypyssä ja yhdistetyssä nuorimpien osallistujien ollessa 4 vuotiaita. Tuttuun tapaan lauantain kisassa oli mukana myös Leevi Mutru, joka maajoukkueleirin sallimissa aikatauluissa poikkesi Karpalossa kertomassa kuulumiset nuorille yhdistetyn harrastajille.

Pienten K6-mäen kisaa hallitsi Lahden Hiihtoseuran Aleksi Lappi, joka voitti sekä mäkihypyn että yhdistetyn kilpailun. K15-mäessä mäkikisan voittoon hyppäsi Jyväskylän Hiihtoseuran Pyry Kykkänen. Yhdistetyssä voittoon juoksi mäen jälkeen neljäntenä ollut LHS:n Urho Kanervala.

K25-mäen tyttöjen voittajaksi hyppäsi Alahärmän Kisan Saimi Luoma, mutta yhdistetyn valtikka meni samassa sarjassa LHS:n Aino Kanervalalle, joka juoksi maaliin 1,5 kilometrin lenkiltä ensimmäisenä 36 sekuntia ennen Luomaa. K25-mäen poikien sarjaa hallitsi mäkihypyssä LHS:n Henrik Reimari, joka niin ikään taipui juoksuosuudella Misa Vilmingolle. Ennen Reimaria maaliin ehti myös Viron Karel Pastarus Elva Ski Clubista.

K38-mäen kilpailuissa voittoon hyppäsivät LHS:n Emilia Vidgren ja Elmo Kähkönen. Vidgren piti johtoasemansa myös yhdistetyn juoksuosuuden jälkeen, mutta Kähkönen taipui kovakuntoiselle seurakaveri Jere Kukkoselle, joka voitti lopulta 24 sekunnin turvin.

”Alueleirille osallistui ilahduttava määrä junioreita, joista moni oli ensikertalaisia leiri- ja kilpailutoiminnassa. Leirin aikana kehitys oli hurjaa ja moni siirtyikin viikonloppuna uuteen isompaan mäkeen ja teki omia pituusennätyksiä. Mäkitoiminta on ehdottomasti piristynyt, olen siitä erittäin iloinen”, sanoi Lahden Hiihtoseuran juniorivalmennuksen vastaava Olli Muotka.

Lahden Hiihtoseuran kesäkilpailut ovat tältä erää kilpailtu ja seuraavan kerran LHS järjestää kilpailut 11.-12.1.2020, kun vuorossa ovat sekä valtakunnallisen Junioricupin että yleisen sarjan Veikkaus Cupin osakilpailut mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Samaisena viikonloppuna ratkotaan myös tyttöjen ja poikien Suomen mestaruudet 16- ja 18-vuotiaiden sarjoissa.

Mäkihypyn tulokset

Yhdistetyn tulokset

Viikonlopun tunnelmia LHS:n facebookissa https://www.facebook.com/lahdenhiihtoseura/

IMG_0650.jpg