Lahden junnumäkileirin osallistujat urakoivat mäkihypyn ja yhdistetyn leirikisat sunnuntaina

Julkaistu / 16.09.2018

Lahden Hiihtoseuran järjestämälle alueleirille osallistui lähes 40 mäkijunioria ympäri Suomen. Kolmen päivän ohjelmassa oli monipuolisia harjoituksia mäkihypystä kehonhallintaan ja koordinaatioon sekä lisäksi kansainvälisen tason lajin TD:n Mika Jukkaran luento säännöistä sekä varusteista.

Sunnuntai pyhitettiin perinteiseen tapaan leirikilpailuille. Aamu aloitettiin K64-mäestä, missä mäkihypyn voittoon hyppäsi Lahden Hiihtoseuran erinomaisessa hyppykunnossa oleva Tuomas Kinnunen. Toinen oli kotiseuran Petteri Forrström ja kolmas Venäjän Artem Bogdanovich.

Yhdistetyssä Kinnunen joutui taipumaan Forsströmille, joka voitti kisan lopulta xx sekunnilla. Kolmanneksi nousi mäen jälkeen nelossijalta kisaan lähtenyt Lahden Hiihtoseuran Tuomas Kaislavuo.

Karpalon mäet täyttyivät junioreista ja kisaan saatiin kansainvälistä väriä usean venäläishyppääjän osallistuessa kisoihin.

Pienimpien mäkien voitot menivät Jokilaakson Mäkiseuran Anssi Peltolalle (mäkihyppy) ja Lapuan Virkiän Iida Ylimäelle (yhdistetty). K15-mäessä Siilinjärven Ponnistuksen Oosa Thure voitti niin mäkihypyn kuin yhdistetynkin kilpailun.

K25-mäessä voittoihin ponnistivat tyttöjen sarjassa Venäjän Ekaterina Shyksina ja pojissa Lapuan Virkiän Aatu Ylimäki. Molemmat kirivät juoksuosuuksilla myös ensimmäisinä maaliin. Poikien sarjassa Lahden Hiihtoseuran Henrik Reimari oli mäkikisan toinen ennen Jere Kukkosta. Kukkonen juoksi tiukassa yhdistetyn kilpailussa lopulta toiseksi.

K38-mäessä tyttöjen sarjan pisimmät hypyt menivät Jokilaakson Mäkiseuran Sofia Mattilalle ja Laura Äikiälle. Kolmanneksi hyppäsi Lahden Hiihtoseuran Emilia Vidgren. Mattila juoksi voittoon myös yhdistetyn kisassa ennen Siilinjärven Ponnistuksen Minja Korhosta, joka lähti juoksuosuudelle kolmantena. Korhosen kanssa kovinta vauhtia juoksussa piti LHS:n Nonna Laitinen, joka nousi yhdistetyssä kolmospallille.

Poikien K38-mäessä toiseksi Venäjän Makar Gaassin jälkeen hyppäsi LHS:n Pyry Keskinen. Kotiseuran Elmo Kähkönen oli kolmas. Kähkönen voitti poikien yhdistetyn kilpailun ennen Misa Vilminkoa.

Kuvia viikonlopun kilpailuista löytyy Lahden Hiihtoseuran facebookista sekä instagramista @lahdenhiihtoseura.

Mäkihypyn tulokset

Yhdistetyn tulokset