Navigaatio

Lahdessa rakennetaan yhdistetyn tulevaisuutta - Leevi Mutru Cup keräsi ennätysosanottajat Karpalon mäille

Julkaistu / 17.08.2021

Lahden Hiihtoseuran juniorien kesäkisa, Leevi Mutru Cup, keräsi toiseen osakilpailuun ennätysmäärän osallistujia. Karpalon mäissä ja maastoissa sekä HS70-mäessä kilpaili sunnuntaina yhteensä 52 nuorta yhdistetyn harrastajaa maajoukkuemies Leevi Mutrun jalanjäljissä.

K6-mäessä nähtiin huikeat 21 juniorikilpailijaa Lahden Hiihtoseurasta ja Paimion urheilijoista. Voittoon urheili LHS:n Neela Komonen ennen pikkuveljeään Eemil Komosta. Kolmas oli Paimion Matias Schleutker.

”Täältä pienimmästä mäestä tämä rakentuu. Kun K6-mäessä on ruuhkaa, niin isoilla mäillä riittää myös harrastajia. Kyllä tämä sydäntä lämmittää”, iloitsi sunnuntain kisakatsomossa mukana ollut Lahden Hiihtoseuran toiminnanjohtaja Janne Marvaila.

K15-mäessä toisen polven hyppääjä Aleksi Lappi oli vahvin. Lappi johti kisaa jo mäkiosuuden jälkeen. Toiseksi urheili Joona Ahokas Paimiosta ja kolmanneksi saman seuran Nanna Kytöluhta.

K25-mäessä nähtiin tiukka taistelu Kouvolan Hiihtoseuran Matias ja Olli Koposen välillä. Koposet kuuluvat myös toisen polven hyppääjiin, ja isä Tero Koponen toimiikin Hiihtoliiton yläkouluvalmentajana. Neljän sekunnin aikaerolla juoksuun lähtenyt Matias piti pintansa ja vei voiton ennen Ollia. Paimion Raakel Karhumaa oli kolmas.

Lahden Hiihtoseuran Akseli Vidgren oli Karpalon suurimman mäen valtias. Vidgren hyppäsi ensimmäisellään yli K-pisteen 38,5 metriä ja pääsi lopulta minuutin aikaerolla juoksuosuudelle pitäen paikkansa kisan kärjessä. Toiseksi kiri seurakaveri Aapo Komonen ja kolmanneksi Kouvolan Hiihtoseuran Anton Majander.

HS70-mäki vakiinnutti kesälle 2021 paikkansa Leevi Mutru Cupissa, ja toiseen osakilpailuun starttasi jälleen ilahduttavat seitsemän isojen mäkien urheilijaa. LHS:n Emilia Vidgren vei mäkiosuuden nimiinsä 64 ja 68 metrin hypyillä. Juoksuosuudella hän joutui kuitenkin taipumaan, ollen kisan neljäs. Voittoon juoksi LHS:n Pietu Penttilä ennen Henrik Reimaria ja Elmo Kähköstä.

Kisan isäntä, Lahden Hiihtoseuran juniorityölle omistautunut Leevi Mutru saapui Karpaloon suoraan Keski-Euroopan maajoukkueleiriltä Saksan Oberhofista. Ensitöikseen Mutru sai jakaa nimikirjoituksia pienille urheilijanaluille.

”Leiri Keski-Euroopassa, seuraavassa kesä-GP:n kisapaikassa sujui hyvin. Olo on luottavainen omaan kuntoon kuin myös yhdistetyn tulevaisuuteen”, hymyili Mutru viitaten nimikkokisansa hurjaan osallistujamäärään.

Tulokset

Kolmas Leevi Mutru Cupin osakilpailu kilpaillaan Lahdessa sunnuntaina 12.9.2021.

 

IMG_9064.jpg

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.