LEEVI MUTRU CUP KILPAILTIIN JÄLLEEN AURINGON ALLA – ”Toiminnan kasvu on ollut kiitettävää”

Julkaistu / 27.08.2020

Sunnuntaina kilpailtiin Urheilukeskuksen Karpalon mäillä ja Häränsilmän alueella kesän toinen yhdistetyn Leevi Mutru Cup. Lahden Hiihtoseuran aluekilpailuun osallistui lähes 30 nuorta, mukana Tampereen Pyrinnön, Paimion Urheilijoiden ja Helsingin Mäkihyppääjien nuoria harrastajia.

K38-mäessä kisa oli jälleen kova. Yli K-pisteen lentäneet hypyt ja kärjen tasaiset suoritukset petasivat jännittävät hetket 2,5 kilometrin juoksuosuudelle. Kilpailun voittoon juoksi ensimmäisen osakilpailun tapaan Tampereen Pyrinnön Pietu Penttilä. Penttilä ja LHS:n Henrik Reimari hyppäsivät molemmat uuden kesämäkiennätyksen 39 metriä. Toiseksi ylsi kotiseuran Emilia Vidgren, joka tehtaili mäkiosuudella tyttöjen kesämäkiennätyksen 37,5 metriin. Kolmanneksi nousi mäkiosuuden jälkeen neljäntenä ollut LHS:n Elmo Kähkönen.

K25-mäessä valtikka pysyi myös ensimmäisen osakilpailun voittajalla. Lahden Hiihtoseuran Aapo Komonen liiteli mäkiosuuden ykköseksi ja piti ykkössijan juoksuosuudella. Pyry Keskinen oli toinen ja Daniel Koppinen kolmas.

K15-mäessä ykköseksi urheili LHS:n Aleksi Lappi ja K6-mäen pikkukotkista maalilinjan ylitti ensimmäisenä vastikään harrastuksen aloittanut Korawik Saendee.

Leevi Mutru Cup toimii toista kautta kesäkisaformaattina

Leevi Mutru Cup toimii nyt toista kesää LHS:n alueellisena kesäkisaformaattina. Yhdistetyn maajoukkueurheilijan esikuvallisuus on purrut moniin ja kilpailut ovat lunastaneet suosionsa matalan kynnyksen kilpailuina.

Sunnuntaisen kilpailun yleisössä nautti tapahtumasta myös Lahden Hiihtoseuran mäkihypyn ja yhdistetyn jaoston puheenjohtaja Matti Tiira. Tiira oli tyytyväinen tapahtumaan ja toiminnan jatkuvuuteen koronapandemiasta huolimatta.

”Vaikka keväällä jouduimme toimimaan etämallilla, toiminta on ollut todella aktiivista pikkumäillä. Uusia harrastajia on tullut jälleen kymmenkunta. Harrastajamäärä on viisinkertaistunut muutaman viime vuoden aikana, lyhytjaksoisia kokeilijoita on ollut sitäkin enemmän. Toiminnan laatu on hyvää ja kasvu kiitettävää”, iloitsee Tiira.

Keväällä julkaistu LHS:n hyppääjän polku vie yhä paremmin harrastajia pienemmistä Karpalon mäistä isojen mäkien puolelle.

”Isoille mäille on siirtynyt kymmenkunta viime vuosina harrastuksen aloittanutta nuorta. Lisäksi olemme tiivistäneet yhteistyötä kaikkien valmentajien ja valmennusryhmien kanssa, joten siirtyminen on urheilijalle mahdollisimman helppoa.”

Lahden Hiihtoseuran urheilijoita valittiin keväällä useisiin Hiihtoliiton mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueisiin ja valmennusryhmiin. A-maajoukkueurheilijoiden, joita ovat Leevi Mutru (yhdistetty), Susanna Forsström ja Julia Tervahartiala (mäkihyppy) sekä Niko Kytösaho ja Arttu Pohjola (mäkihyppy), lisäksi nuorten maajoukkueissa sekä Hopeasompa-ryhmissä harjoittelee kahdeksan (8) Lahden Hiihtoseuran nuorta.

Seuraava Leevi Mutru Cupin osakilpailu käydään 6.9. sunnuntaina.

TULOKSET

Kuvia ja tunnelmia mäkihypyn ja yhdistetyn toiminnasta Instagramissa @lahdenhiihtoseura ja facebookissa www.facebook.com/lahdenhiihtoseura