Leevi Mutru Cupissa ennätysmäärä kisailijoita - Seurojen välisellä yhteistyöllä rakennetaan uutta mäkihyppykulttuuria

Julkaistu / 08.09.2020

Sunnuntaina jatkui Lahden Hiihtoseuran isännöimä yhdistetyn kesäkisakiertue Leevi Mutru Cup. Kolmas osakilpailu keräsi kasaan 34 urheilijaa - kesän ennätyksen. Seurojen välinen yhteistyö sekä aluekilpailuihin osallistumisessa että järjestelyissä näkyi vahvasti. Mukana oli Lahden Hiihtoseuran lisäksi urheilijoita Jokilaakson Mäkiseurasta, Helsingin Mäkihyppääjistä, Tampereen Pyrinnöstä sekä Paimion Urheilijoista.

Edellisten kesäkisojen tapaan kilpailu K38-mäessä oli jälleen tiukka. Edellisissä kisoissa sarjaa hallinnut Tampereen Pyrinnön Pietu Penttilä johti kilpailua mäkiosuuden jälkeen ennen kakkoseksi hypännyttä Lahden Hiihtoseuran Heta Hirvosta. Aikaero juoksuun lähdettäessä oli kaksi (2) sekuntia. Penttilä juoksi kovan alle 10 minuutin ajan ja piti ykköspaikkansa napaten kolmannen osakilpailuvoittonsa. Toiseksi nousi jälleen hurjan juoksuosuuden jälkeen LHS:n Misa Vilminko. Heta Hirvonen oli kilpailun kolmas.

K25-mäessä voittoputkeaan jatkoi LHS:n Aapo Komonen. Komonen lähti juoksuosuudelle puolen minuutin aikaerolla seuraaviin. Jokilaakson Mäkiseuran Anssi Peltola nousi K25-mäen parhaan juoksuajan turvin toiseksi. Kolmanneksi urheili LHS:n Aino Kanervala.

K15-mäessä Urho Kanervala oli kilpailun ykkönen ja K6-mäessä voiton nappasi Korawik Saendee. K6-mäessä nähtiin hieno kamppailu, kun kisassa oli mukana ennätysmäiset 11 pikkuista mäkikotkaa.

HS70-mäessä Nonna Laitinen ei saanut vastusta, kun Selina Kähkönen ei osallistunut juoksuosuudelle.

Lahden Urheilukeskuksen Karpalon mäistä on viimeisen kahden vuoden aikana rakentunut alueellinen harjoitus- ja kilpailukeskus. Lahteen tullaan harjoittelemaan niin Tampereelta, Helsingistä, kuin Porvoosta ja Kotkastakin. Aktiivinen toiminta, laadukas valmennus ja iloinen ilmapiiri ovat houkutelleet harrastajia mukaan myös lähipaikkakunnilta.

Kilpailusarjan isäntänä toimiva Leevi Mutru ei tällä kertaa päässyt paikalle, koska kilpaili maajoukkueleirin päätteeksi Vuokatin Aateli Race -tapahtumassa. Mutru urheili lähes sadan Vuokatin Aateli Race -kilpailijan kanssa kolmen etapin rullahiihto- ja maastojuoksukilpailussa sijalle 30.

Viimeinen Leevi Mutru Cupin osakilpailu käydään lauantaina 10.10.2020 alueleirin yhteydessä.

TULOKSET

Kuvia ja päivän tunnelmia www.facebook.com/lahdenhiihtoseura

118717018_10163992053840408_5078051103276227478_o.jpg