LHS isännöi mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kisoja viikonloppuna

Julkaistu / 04.10.2017

Leevi Mutru urakoi kotikaupungissaan niin yhdistetyn kuin joukkuemäenkin

Yhdistetyn ja mäkihypyn kansainväliset kesä-GP-sarjat saatiin päätökseen viime päivien aikana. Ennen tiiviin olympiakauden alkua Suomen maajoukkueet kilpailevat vielä kerran ”muovilla”, Lahden Hiihtoseuran isännöimissä kesä-SM-kisoissa.

Lauantaina kilpaillaan sekä yhdistetyn, naisten erikoismäen ja joukkuemäen kilpailuissa. Yhdistetyssä nuoret, mutta jo kokeneet maajoukkuemiehet haastavat legenda Hannu Mannisen. Naisten mäessä Julia Kykkästä haastavat Susanna Forsström ja Julia Tervahartiala.

Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutru oli viime vuonna samaisessa kilpailussa toinen ja muistelee mielellään mielenkiintoista hiihto-osuutta. Myös tänä vuonna on toiveissa kunnon hiihto-osuus, ei taktikointihiihtoa maalisuoralle saakka.

”Hälvälän radalla on muutama nopea nousu, mutta muuten tasaista pätkää. Peesihyöty on valtava. Siksi olisi tosi hyvä, jos hyppyosuudella tulisi eroja. Viime vuonna oli jännää, kun Hannun (Manninen) kanssa otettiin Eeroa (Hirvonen) kiinni. Toivoisin, ettei tulisi letkahiihtoa”, miettii Mutru jo lauantaista kisaa.

Mutrun kesä-GP-kiertue Keski-Euroopassa jäi kesken ja alkusyksyn harjoittelun pilasi sitkeä flunssa.

”Rukan leirillä sain flunssan ja ehdin vain muutamaksi päiväksi Vuokatin leirille. Tehoja ei treeneissä pystynyt tekemään. Nyt on kuitenkin ihan hyvä olo ja viime viikon testikin meni hyvin, vaikka pitkä sairastelu oli alla”, mietti Mutru, jonka loppuviikon ohjelmaan kuuluu pääosin hyppytreeniä maajoukkueen kanssa.

Kotikaupungin kisa-areena sytyttää Mutrun, joka yhdistetyn ohella hyppää myös lauantai-illan joukkuemäessä.

”Uskon kyllä, että pystyn poikia haastamaan, vaikka on ollut vaikeuksia terveyden suhteen. SM-kisat on aina SM-kisat. Ja lauantai-illan joukkuekisa sytyttää varmasti. Ehkä iltapäivän hiihto tekee vain hyvää hyppyjalalle”, lopettaa Mutru.

Sunnuntaina ratkotaan miesten erikoismäen SM-mitalit HS130-mäessä.

Kilpailuolosuhteet ovat kunnossa ja kilpailunjohtajat Asko Aalto yhdistetyssä ja Janne Tervahartiala mäkihypyssä odottavat tasokkaita kilpailuja.

”Kaikki maajoukkueurheilijat molemmissa lajeissa ovat mukana. Olosuhteet ovat hyvät ja tuulenkin pitäisi pysyä heikkona. Kokonaisuudessaan odotamme erittäin hyviä kesäkisoja”, Tervahartiala sanoo.

Joukkuemäkeen on ilmoittautunut seitsemän joukkuetta ja erikoismäessä kilpailee 34 hyppääjää sunnuntaina. Pitkän kilpailutauon jälkeen kilpailemaan lähtee myös Janne Ahonen. Häntä haastamassa ovat erinomaisesti viimeisissä kansainvälisissä kilpailuissa hypänneet nuorukaiset Andreas Alamommo Ounasvaaran Hiihtoseurasta sekä Eetu Nousiainen Puijon Hiihtoseurasta monien muiden tavoin.

Kilpailuohjelma

Lauantai 7.10.

9.00 YHDISTETTY: M18, HS100
9.45 YHDISTETTY: M, HS130

13.00 YHDISTETTY: Hiihto-osuudet Hollolan Hälvälässä

15.00 MÄKIHYPPY: M18 ja N, HS100
17.00 MÄKIHYPPY: Joukkuemäki, HS100

Sunnuntai 8.10.

12.00 MÄKIHYPPY: M, HS130

Kilpailuviikonlopun tunnelmia voi seurata Lahden Hiihtoseuran facebookissa  ja Instagramissa @lahdenhiihtoseura
Osanottajalistat päivitetään tapahtumasivulle http://www.lahdenhiihtoseura.fi/tapahtumat-kilpailut/makihypyn-ja-yhdistetyn-kesa-sm-kisat/?eID=252

Lisätietoja viestintävastaava Soili Hirvoselta soili.hirvonen@hiihtoliitto.fi tai 0400 837 583.
Mikäli median edustajat tarvitsevat työtilaa viikonlopuna aikana, otattehan yhteyttä viestintävastaavaan.