LHS ja Karupesa Team junnuyhteistyöhön

Julkaistu / 23.07.2016

Suomen hiihtopääkaupunki Lahden LHS ja Viron hiihtopääkaupunki Otepään Karupesa Team ovat allekirjoittaneet kansainvälisen yhteistyösopimuksen maastohiihdon junioritoiminnan osalta 21.7.2016 Otepäässä Virossa.

Markku_Tanel_handshake.jpg
Lahden hiihtoseuran maastohiihdon nuorisotoiminnasta vastaava Markku Levanen ja Karupesa Teamin puheenjohtaja Tanel Ojaste paiskasivat kättä Otepään leirin yhteydessä allekirjoitetun junioriyhteistyösopimuksen merkiksi.

Sopimus sisältää mm. seuraavia osa-alueita:
- Tavoitteena on saada nuorille kansainvälisiä kontakteja ja opettaa nuoria kansainväliseen kanssakäymiseen.
- Tavoitteena on saada molemmille seuroille positiivista julkisuutta yhteistyön tiimoilta.
- Noin kerran vuodessa (vuorovuosina Suomessa ja Virossa) pyritään järjestämään tapaaminen, esim. leirin tai kilpailumatkan muodossa.
- Valmennustoiminnassa tehdään tiedonvaihtoa/valmentajavaihtoa osapuolten välillä.
- Leirivalmennuksessa pyritään hyödyntämään paikallinen valmennus kustannustehokkuus huomioiden.
- Suksihuollossa pyritään yhteistyöhön esim. kilpailuiden yhteydessä.

Sekä Levanen että Ojaste ovat tyytyväisiä jo käydyn yhteisleirin antiin. Juniorihiihtäjät ovat päässeet tutustumaan viikon leirin aikana toisiinsa ja kansainvälinen kanssakäyminen olikin leirin loppuosalla jo varsin luonnollista. Valmennustietoutta päästiin myös vaihtamaan leirin harjoitteiden aikana. "Yhteistyöstä on ainoastaan positiivista kerrottavaa. Tavoitteellisesti harrastavat juniorit pääsevät harjoittelemaan naapurimaan vastaavanikäisten junioreiden kanssa. Lisäksi syntyy toivottavasti elinikäisiä kansainvälisiä ystävyyssuhteita!" toteavat Levanen ja Ojaste kuin yhdestä suusta kuultuna.