LHS mäki-yhdistetyn paras seura, maastohiihdossa viidentenä

Julkaistu / 29.04.2018

LHS_SHL.jpg

Suomen Hiihtoliitto palkitsi menestyneitä ja kehittyneitä hiihtoseuroja lauantaina Seuraneuvottelupäivillä Jyväskylässä. Lahden Hiihtoseura oli mäkihypyn ja yhdistetyn seuraluokittelun paras ja maastohiihdossa LHS ylsi viidenneksi.

Hiihtoliiton seuraluokittelussa huomioidaan seurojen nuorisotoiminta, huippu-urheilu ja harrasteliikunta. Merkittäviä tekijöitä ovat skipassien ja lisenssien määrä eri ikäluokissa, ohjaajien ja valmentajien määrä, valtakunnallinen kilpailumenestys sekä uutena Lumilajit Liikuttavat -hankkeen tapahtumien järjestäminen.

Mäkihypyn Jokkeri-kiertopalkinto palasi viime vuoden tapaan Lahden Hiihtoseuralle, joka oli lajin paras seura mäkihypyn SM-kilpailuissa. Yhdistetyn vastaava Joksa-karhu matkasi myös edellisvuoden tapaan Jyväskylän Hiihtoseuralta. Lahden Hiihtoseura oli myös Hopeasompa-kilpailujen paras seura, ja sai siitä vuodeksi haltuunsa Paavo Talonpojan lahjoittaman Rataskello-palkinnon.

Lahden Hiihtoseuran maastohiihtojaosto on tehnyt erinomaista työtä erityisesti lasten ja nuorten sektorilla. Jyväskylässä jaettiin myös Olympiakomitean uudistetun laatuseuraprosessin tunnukset, Tähtiseura-tunnukset 14:lle seuralle. Tähtiseura-tunnuksen vastaanottivat Lahden Hiihtoseuran lisäksi maastohiihdossa Espoon Hiihtoseura, Keravan Urheilijat, Keuruun Kisailijat, Kuhmo-Ski, Lempäälän Kisa, Noormarkun Nopsa, Oulun Hiihtoseura, Pargas IF, Puijon Hiihtoseura, Pöytyän Urheilijat, Ski Jyväskylä, Vantaan Hiihtoseura sekä mäki-yhdistetyssä Siilinjärven Ponnistus.

Hiihtoliitto oli ensimmäinen lajiliitto, joka jakoi uudistetut Tähtiseura-tunnukset seuroilleen.

Seuraluokittelun tulokset kokonaisuudessaan http://www.hiihtoliitto.fi/seuratoiminta2/seuraluokittelu/tulokset/