Leevi Mutru Race avasi yhdistetyn kesäkisat - 23 urheilijaa taisteli yhdistetyssä sateesta huolimatta

Julkaistu / 27.05.2019

Kilpailun isäntä Leevi Mutru jakoi ennen mäkihyppyosuutta kilpailunumerot nuorille urheilijoille ja kannusti junioreita reippaaseen kilpailuhenkeen sateesta huolimatta. Mutru oli iloinen runsaasta osanottajamäärästä ja kehui tunnelmaa, vaikka joutuikin suuntaamaan heti kisan alun jälkeen kohti Jyväskylää ja maajoukkueen ensimmäistä testi- ja hyppyleiriä.

"Hienoa, että toiminta on täällä vilkasta ja kilpailussa mukana näin paljon junioreita. Keli ei ole paras mahdollinen, mutta eihän me olla sokerista", kannusti Mutru kilpailijoita ennen starttia.

Mutru juoksi lauantaina vertailuajat maastojuoksuosuuksille ja pisti samalla myös itselleen vertailuajat loppukesän testijuoksuille.

Pienten K6-mäen kilpailun voittoon pyyhälsi jo mäkiosuuden jälkeen kisaa johtanut Felix Kallunki, Leevi Mutrun jalanjälkiä kulkeva pikkuveli. Puolen kilometrin parhaan juoksuajan sarjassa juoksi kolmanneksi tullut Neela Komonen aikaan 2:28, kun Mutrulla se oli 1:42. Toinen oli LHS:n Sampo Keskinen.

K15-mäkeä hyppyosuuden jälkeen johtanut Kouvolan Hiihtoseuran Matias Koponen, joutui taipumaan juoksuosuudella kisan kolmanneksi, kun LHS:n Aapo Komonen sekä Jokilaakson Mäkiseuran Anssi Peltola kirivät voittoon ja kakkoseksi. Juoksun paras aika kirjattiin Eric Rinteelle, 3:47, joka vertailussa Mutruun hävisi maajoukkuemiehelle vain 25 sekuntia.

K25-mäessä käytiin kova taistelu, jossa LHS:n Akseli Vidgren lähti juoksuun vain kuusi sekutia ennen seurakaveriaan Henrik Reimaria. Reimari voitti lopulta kilpailun ja kakkoseksi kiri Misa Vilminko ennen Vidgreniä. Juoksun pohja-aika 1,5 kilometrin lenkillä pysyi Leevi Mutrulla (5:06). Vilminko pääsi lähimmäksi ajalla 5:58.

Isoimman mäen, K38-kilpailussa nähtiin ylivoimaa LHS:n Jere Kukkosen hypättyä 34-metriset leiskautukset hyppyosuudella ja juostessa yli kahden minuutin erolla voittoon. Mutru piti pohja-ajan 8:18 itsellään 2,5 kilometrin kierroksella, kun Kukkosen aika oli 10:05. Toiseksi kilpailussa onnistui Emilia Vidgren ja kolmanneksi Elmo Kähkönen, molemmat Lahden Hiihtoseurasta.

Sateinen sää ei latistanut tunnelmaa ja niin urheilijat, vanhemmat kuin LHS:n Mäkituomarikerhon toimitsijat olivat upealla asenteella mukana tapahtumassa.

Kilpailun tunnelmia Lahden Hiihtoseuran facebookissa

Tulokset kokonaisuudessaan

Seuraava yhdistetyn kesäkilpailu Karpalossa kilpaillaan 16.6. klo 16 alkaen. Lisätietoja www.lhs.fi

PHOTO-2019-05-26-18-20-23.jpg