Navigaatio

LHS:n Manne Saloselle myönnettiin Hiihtoliiton kunniajäsenyys

Julkaistu / 30.08.2013

Hiihtoliiton johtokunta kutsui keväällä liiton kunniajäseneksi lahtelaisen mäkihypyn isähahmon Maunu "Manne" Salosen. 94-vuotiaan Salosen kunniajäsenyyttä ehdotti Lahden Hiihtoseura. Kunniamerkin jakotilaisuus järjestettiin ravintola Voitossa 29. elokuuta. Kunniamerkin jakoivat Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori ja toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Manne Salonen perusti Lahden mäkipäivät vuonna 1958. Tänä talvena ne järjestettiin 50:nnen kerran. Mäkipäivä-tapahtuma laajeni valtakunnalliseksi, ja sen pohjalta syntyi vuonna 1972 Hopeasompa -kilpailu. Sitäkin Manne Salonen oli perustamassa.

lasse-news.jpg
Hiihtoliiton puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori (kesk.) myöntää kunniajäsenyyden. LHS:n punaiset ruusut luovutti puheenjohtaja Juha Viljamaa (oik.). Taustalla Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Salonen on edistänyt hiihtourheilua lukuisissa valtakunnallisissa tehtävissä. Suomen mäkituomarikerhoa hän oli perustamassa vuonna 1949 yhdessä Taito Toivosen, Leo Järvisen ja Toivo Nykäsen kanssa. Mäkituomariliiton puheenjohtajana Manne Salonen toimi 1972-1982. Salosen valtakunnallisiin luottamustehtäviin on kuulunut myös Suomen Hiihtoliiton johtokunnan jäsenyys 1968-1970.

Lahden Hiiihtoseuraan Salonen liittyi 1927. Urheilijana hänen suorituksiaan on nähty mm. Salpausselän kisoissa. Myöhemmin Salonen on toiminut lukuisissa Lahden Hiihtoseuran luottamustehtävissä.

SHL:n kunniajäseniä ovat Heikki Keltto, Antero Kekkonen, Matti Pulli ja kunniapuheenjohtaja Paavo M. Petäjä. Uusin kunniajäsen on Maunu Salonen, jolle myönnettiin kunniamerkki. Elossa olevia kotimaisia kunniajäseniä voi olla yhtä aikaa vain viisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.