Navigaatio

Mäkäräinen ja Ranta ampumajuoksun normaalimatkan Suomen mestareiksi Hollolassa

Julkaistu / 13.08.2022

Ampumajuoksun SM-kisoissa Hollolassa naisten yleinen sarja jatkoi tuttua kaavaa, kun Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen hallitsi kilpailua. Mäkäräiselle tuli yhteensä viisi sakkoa, kun toiseksi sijoittunut Imatran Urheilijoiden Venla Lehtonen selvisi neljällä sakolla. Vahvana juoksijana Mäkäräinen kuitenkin käänsi kisan edukseen ja teki eroa hopeamitalisti Lehtoseen 33 sekuntia. Pronssia nappasi Närpes Kraft Skidföreningin Heidi Kuuttinenjääden puoli minuuttia hopeasijasta.

”Jännitys kohdistui tänään enemmän ammuntaan, mutta tottakai eilinenkin painoi jaloissa. Ja lämpö vaikutti kyllä, matkalla sai olla vettä tarjolla, lämpö kuitenkin teki sen suurimman raskauden kisaan”, mietti Mäkäräinen, joka ennakkotiedoista poiketen ei kilpailekaan pikamatkalla.

Katso Kaisa Mäkäräisen haastattelu

Miesten sarjan voitti uudella kotiradallaan vastikään Lahteen muuttanut Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Ranta. Ranta ampui hyvällä tahdilla vain kolme sakkoa. Toiseksi sijoittui niin ikään Tuusulan Voima-Veikkoja edustava Tuomas Harjula. Haapajärven Kiiloja edustava Tero Seppälä oli kolmas.

”Kyllähän se aina jaloissa tuntuu, kun päästään normaalimatkaa painamaan. Vaikka maasto on tasainen, niin siinä kysytään vauhtia entistäkin enemmän, kun ei pääse ylämäessä runttaamaan”, sanoi Ranta.

Ratkaisut tehtiin tuttuun tapaan ampumapenkalla.

”Kyllä se, niin kuin useasti aikaisemminkin, niin penkalla ratkeaa näissä normaalimatkoissa, tarkin on aika korkealla listoilla”, jatkoi Ranta, joka jatkaa SM-kisaurakointiaan sunnuntain pikamatkalla.

Jaakko Rannan haastattelu katsottavissa facebookissa

Nuoremmissa aikuisissa Oulun Hiihtoseura hallitsi voittamalla N/M22- ja M19-sarjat. 19-vuotiaissa miehissä Kalle Loukkaanhuhta oli paras ja 22-vuotiaista miehissä Roope Jokela voitti ennen Saloisten Reippaan Elias Erkkilää. 22-vuotiaiden naisten sarjan voitti Oulun Seela Peuralahti.

Aamupäivän ensimmäisissä kilpailuissa nähtiin mukavat määrät junioreita. N13-sarjassa oli peräti 34 startannutta junioria. Samanikäisiä poikia oli 21.

Päivän kokeneemmista urheilijoista kannattaa huomioida Halikon Hakoniskojen Kalevi Vähäkylä, joka voitti uransa 154:nnen SM-mitalin sijoittuen hopealle, tällä kertaa sarjassa M80.

Päijät-Hämeeseen viisi SM-mitalia

Päijät-Hämeen alueelle toi kultamitalit M17-sarjassa Hollolan Urheilijat -46:n Rasmus Saarinen, N40-sarjassa niin ikään Hollolan Urheilijat -46:n Mari Tuokko ja M60:ssa Kärkölän Kisa-Veikkojen Harri Henttonen. Ennakoidun kaksinkamppailun M16-sarjassa voitti Lahden Hiihtoseuran Kaapo Saarinen, joka juoksi hopeaa ennen HU-46:n Antti Martikaista.

Tulokset

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina 14.8. pikakilpailuilla ja odotettavissa on varsin lämmin kesäpäivä Hollolan Hälvälän ampumahiihtoradalla.

IMG_3521[60] (kopio).jpg

Kuva: Toivo Laiho

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.