Navigaatio

Mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kisat - viikonloppu täynnä tapahtumaa

Julkaistu / 04.10.2018

Viikonlopun kesä-SM-kilpailussa ovat mukana niin yhdistetyn kuin myös mäkihypyn maajoukkueurheilijat. Yhdistetyssä Eero Hirvosen ollessa vielä kilpailutauolla, Ilkka Herolaa haastavat a-maajoukkuemiesten lisäksi nuorten maajoukkueen urheilijat, joille Lahti on tulevan talven isojen arvokisojen, nuorten MM-kisojen päänäyttämö. Yhdistetyssä kilpailevat ensimmäistä kertaa myös naiset alle 18-vuotiaiden sarjassa.

Jo perinteisten kesä-SM-kisojen päiväohjelmaa on uudistettu, kun yhdistetyn mitalit ratkotaan rullahiihto-osuudella aivan Urheilukeskuksen ytimessä, katuradalla. Reitti kiertää Suomi100-portilta kohti hiihtosiltaa Urheilukeskuksen parkkialueen, palaa takaisin portille ja jatkaen Paasikivenkadulle, jonka päässä on kääntömerkki.

Yhdistetyn kilpailunjohtaja Tony Kilponen on tyytyväinen hiihto-osuuden siirtoon Hollolan Hälvälästä keskustaan, vaikka siirto aiheuttikin suuren määrän työtä.

”Jouduimme tosiaan uuden asian eteen, kun Hälvälän rullarata ei ollutkaan käytettävissämme. Nyt tuomme rullahiihtoa kaupungin ytimeen, mikä on aiheuttanut paljon työtä, mutta olemme vakuuttuneita, että järjestely on hyväksi tapahtumalle ja yleisö tavoittaa urheilijamme paremmin. Suuri kiitos kaikille toimijoille, joiden kanssa olemme tiukalla aikataululla järjestelyjä tehneet. Mukana ovat niin kaupungin eri toimijat kuin myös Nordic Fitness Expon ja Pelicansin taustajoukot", sanoo Kilponen kiitollisena yhteistyöstä.

Lauantaiaamuna kesä-SM-kilpailut avataan mäkihypyn joukkuemäen kilpailuilla klo 11 alkaen. Päivä jatkuu yhdistetyn mäkiosuuksilla klo 16 ja hiihto-osuudet startataan klo 19:45 alkaen.

Sunnuntaina kilpaillaan 34 urheilijan voimin sekä naisten että miesten mäkihypyn SM-mitaleista klo 11 alkaen. Mukana ovat juuri päättyneeltä kesä-GP:ltä palanneet maajoukkuemiehet Jarkko Määttä ja Antti Aalto kuin myös kohti neljänsiä nuorten MM-kisoja valmistautuva Lahden Hiihtoseuran Niko Kytösaho.

”Valmistautuminen kohti talvikautta sujuu hyvin, vaikka onnistumisia ei ole kisoihin vielä tullut. Nyt olisi hyvä paikka onnistumiselle Lahdessa, tavoitteena on kaksi mitalia viikonlopulta. Mieluusti toki kirkkaimpia sellaisia", sanoo Kytösaho, joka ei vielä ole juuri ehtinyt pohtia viimeisiä nuorten sarjan MM-kisojaan.

Lahden Hiihtoseura tarjoaa yhteistyötahojensa kanssa jännittävien kilpailujen lisäksi paljon oheisohjelmaa viikonlopun aikana Urheilukeskuksessa. Maastohiihtojaoston valmentajat vetävät ohjatut sauvakävelylenkit klo 11 alkaen. Perheen pienimmät pääsevät kokeilemaan mäkihyppyä K3-mäessä aivan suurmäkien vieressä ja Hiihtomuseo avaa ovensa ilmaiseksi kaikille alle 18-vuotiaille.


KILPAILUOHJELMA

LAUANTAI 6.10.2018
11:00  JOUKKUEMÄKI, HS100
           PALKINTOJENJAKO
16:00  YHDISTETTY, N/M18, HS70
17:45  YHDISTETTY, M, HS130
19:45  YHDISTETTY, hiihto-osuudet, Suomi100-portti
           PALKINTOJENJAKO

SUNNUNTAI 7.10.2018
11:30    MÄKIHYPPY, N, HS100
13:15    MÄKIHYPPY, M, HS130
14:45    PALKINTOJENJAKO


OHEISOHJELMA

LAUANTAINA JA SUNNUNTAINA
11:00    SAUVAKÄVELYLENKKI (1,5h), startti tulostaululta
11-14    LOUNAS buffét Ravintola Voitossa (6,5€/10€)
11-16(15) Ilmoittaudu FINLANDIA-hiihtoon NYT!
11-16     HIIHTOMUSEOSSA avoimet ovet! (lapset free/aik. 5€)
              - ekoaseammunta, minimäki ja mäkihyppysimulaattori
11-18(15) HYPPÄÄ minimäestä! (minimäki Voiton edustalla)
11-18(15) Kisamakkarat ja muut herkut LHS:n GRILLISTÄ

Lahden Hiihtoseura kutsuu niin yleisön kuin median edustajat seuraamaan jännittävää kisaa ja tapaamaan urheilijoita kesäkauden viimeisissä kilpailuissa Lahdessa!

Tapahtumasivu netissä
Tapahtumasivu facebookissa

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.