Mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kisat, Veikkaus Cup ja Junioricup Lahdessa

Julkaistu / 11.01.2020

Mäkihypyn ja yhdistetyn superviikonloppuna Lahdessa kilpailtiin 12 Suomen mestaruus -kilpailua, Veikkaus Cupia, alle 16-vuotiaiden Junioricupia sekä sunnuntaiaamuna yhdistetyn juniorien joukkuesprintti Lahden Hiihtoseuran aluekilpailuna.

Kilpailuihin osallistui yli 140 urheilijaa lähes 20 eri seurasta; mukana myös virolaisia sekä Kuopiossa harjoittelevia kiinalaisia. Alle 14-vuotiaiden sarjoissa junioreita mukana oli 55. Olosuhteet olivat erinomaiset ja talviurheiluun sopivat siitäkin huolimatta, että vesisade on alkukauden aikana sulattanut sekä ladut että mäet useampaan kertaan. Lahden kaupunki kunnosti kilpailupaikat erinomaiseen kuntoon.

Naisten yleisen sarjan pienmäen Suomen mestariksi hyppäsi lauantai-iltana Lahden Hiihtoseuran Julia Tervahartiala. Miehissä maailmancupista Suomeen harjoittelemaan tullut Puijon Hiihtoseuran Eetu Nousiainen oli vahvin, joka sai kovaa vastusta Viron maailmancupin hyppääjiltä Artti Aigrolta sekä Martti Nommelta myös sunnuntain Veikkaus Cupin osakilpailussa.

Yhdistetyssä naisten alle 18-vuotiaiden Suomen mestaruus meni Vörå IF:n 14-vuotiaalle Alva Thorsille, joka nuoresta iästään huolimatta haastoi hyvin myös muutaman vuoden vanhempaa Tervahartialaa erikoismäen kilpailussa. LHS:n Selina Kähkönen oli hopealla.

Miesten yhdistetyn Suomen mestariksi hiihti sunnuntaina Puijon Hiihtoseuran hiihtoladulla kovia otteita esittänyt Herman Happonen.

Myös alle 16-vuotiaiden sarjoissa LHS:n juniorit ylsivät mitaleille. Nonna Laitinen oli pronssilla T16-sarjan yhdistetyssä ja P16-sarjassa erikoismäessä Tuomas Kinnunen hyppäsi hopealle.

Tunnelmia somessa www.facebook.com/lahdenhiihtoseura

TULOKSET