Mäkihypyn nuorten kesä-SM-kisat kilpaillaan lauantaina, maajoukkue mukana leirikilpailussa

Julkaistu / 09.08.2018

Lahden Hiihtoseura järjestää lauantaina 11.8. mäkihypyn nuorten kesä-SM-kilpailut. Varmistus kilpailujen järjestämiseen saatiin vasta viime viikolla. Kilpailuohjelmassa ovat mäkihypyn kesä-SM alle 18-vuotiaiden sarjoissa, sekajoukkuemäki sekä yleisen sarjan leirikilpailu maajoukkueen toiveesta. Yhdistetyn kilpailut joudutaan siirtämään syksylle vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

”Kisojen vahvistuksen viipyminen saattoi verottaa hieman osallistujamääriä. Myös koulujen aloitus juuri tämän viikonlopun alla ei tällä kertaa palvellut kisa-aikataulua. Haluamme kuitenkin tarjota kilpailuun ilmoittautuneille nuorille kisan, vaikka osallistujamäärä jäi alle odotusten”, sanoo Lahden Hiihtoseuran Mäkituomarikerhon puheenjohtaja Jouni Forsström.

Niin nuorille mäkihyppääjille kuin myös lokakuussa yhdistetyn urheilijoille Lahti on tärkeä kilpailupaikka. Tammikuussa Lahdessa taistellaan nuorten MM-mitaleista maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Mukana on tuolloin ensimmäistä kertaa myös tyttöjen yhdistetty.

Mäkihypyn ja yhdistetyn yleisen sarjan kesämestaruuksista kilpaillaan Lahdessa 6.-7.10.2018. Mukana on tuolloin myös yhdistetyn nuorten sarjat.

KISAOHJELMA

Perjantai 10.08.
17–19 Vapaat harjoitukset HS70 ja HS100

Lauantai 11.08.
8.00 Pituusmittaus suurmäen urheilijalämpiössä
8.30 MÄKIHYPPY: Joukkueenjohtajien kokous
9.00 MÄKIHYPPY: N18 koekierros ja 2 kilpailukierrosta HS70
9.45 MÄKIHYPPY: M18 koekierros ja 2 kilpailukierrosta HS100
11:00 MÄKIHYPPY: N&M yleinen leirikilpailu HS100 (koekierros ja 2 kilpailukierrosta)
Nuorten SM-kisojen sekä yleisen sarjan leirikilpailun palkintojenjako kilpailun jälkeen mäkimontussa.
16.00 MÄKIHYPPY: Sekajoukkuemäki HS70 (1+1), koekierros ja kaksi kilpailukierrosta
Palkintojenjako kilpailun jälkeen mäkimontussa.

Kisavulle tästä.