Navigaatio

Minja Korhonen ja Arsi Tietäväinen yhdistetyn kesäcupin voittoihin Lahdessa

Julkaistu / 19.06.2021

Lahdessa kilpailtiin kauden ensimmäinen yhdistetyn kesäcup. Voittoihin ylsivät Siilinjärven Ponnistuksen Minja Korhonen naisten sarjassa ja Kiteen Urheilijoiden Arsi Tietäväinen miesten sarjassa.

 

Helteisessä säässä käydyssä yhdistetyn kisassa kamppailu oli tiukka naisten ensimmäisen kesäkisan voitosta. Ensimmäisenä rullaradalle lähtenyt Vörå IF:n Alva Thors joutui lopulta taipumaan upean hiihdon tehneelle Minja Korhoselle, joka nousi mäkiosuuden kolmannelta sijalta voittoon. Thors oli toinen häviten hiihdossa Korhoselle 43 sekuntia, mutta hyvän mäkiosuuden turvin loppuajoissa eroa tuli vain kuusi sekuntia. Kolmanneksi urheili Taivalkosken Kuohun Annamaija Oinas. 

 

Korhonen oli tyytyväinen hiihto-osuuteen, mutta mäessä jäi vielä parannettavaa.

 

”Mäkihyppy oli semmoinen perus, olisi voinut toki paremminkin mennä. Hiihto meni ehkä paremmin, mitä odotin. Ei ollut niin paha, kun matkalla annettiin vettä ja heitettiin päällekin”, kertoi kisapäiväänsä tyytyväinen Minja Korhonen. 

 

Minja Korhosen haastattelu facebookissa

 

Tyttöjen 16-vuotiaiden sarjassa kilpaili Lahden Hiihtoseuran Heta Hirvonen. Hirvosen ensimmäinen yhdistetyn kesäkisa sujui hyvin lähes 30 asteen lämmössä. 

 

Miesten sarjassa Arsi Tietäväinen ei luopunut mäkiosuudella hankkimastaan johtoasemasta. Tietäväinen kasvatti lisää eroa toiseksi tulleeseen Puijon Hiihtoseuran Jesse Pääkköseen ja voitti lopulta 46 sekunnin marginaalilla. Kolmas oli Jyväskylän Hiihtoseuran Eelis Meriläinen. 

 

Tietäväinen oli hieman yllättynyt päivän mäkivireestä, joka löytyi maajoukkueleirillä Lahdessa. 

 

”Ihan mukavaa oli kilpailla, vaikka vähän painoi jaloissa (nuorten maajoukkue)leiri. Mäessä tuli positiivinen yllätys. Hiihto-osuudella oli aika rankkaa hiihtää tuota kymppikilsaa, mutta hyvin Quide ja Moilanen (maajoukkuevalmentajat) kastelivat matkalla”, kertoi Tietäväinen. 

 

Arsi Tietäväisen haastattelu facebookissa

 

Tulokset

 

Lauantaina hypättiin myös erikoismäen kilpailu, joka jatkuu sunnuntaina. Sunnuntain ohjelmassa on toinen kesäcupin osakilpailu ja palkinnot jaetaan kahden kilpailun yhteistuloksen perusteella. Ensimmäisen päivän jälkeen miesten sarjaa johtaa Puijon hiihtoseuran Eetu Nousiainen. 

 

Sunnuntain kisaohjelma

 

 

 

 

 

 

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.