Navigaatio

Rautionaho ja Nousiainen voittoihin mäkihypyn kesäcupissa - Emilia Vidgren tekee kovaa tulosta tyttöjen mäkihypyssä

Julkaistu / 20.06.2021

Ounasvaaran Hiihtoseuran Jenny Rautionaho oli naisten ja Puijon Hiihtoseuran Eetu Nousiainen miesten vahvin mäkihypyn kesäcupin avauksessa Lahdessa. Kahden kisan viikonloppu kertoi myös junioritoiminnan onnistumisesta, kun vasta 13-vuotias Lahden Hiihtoseuran Emilia Vidgren hyppäsi tasaisilla hypyillään tyttöjen alle 16-vuotiaiden voittoon. 

 

Naisissa Jenny Rautionaho sai sunnuntain kilpailuun vastuksen Lahden Hiihtoseuran Susanna Forsströmistä. Rautionaho liiteli kuitenkin kahden kilpailun yhteenlaskettujen pisteiden myötä voittoon kaikkien hyppyjen kantaessa 83 ja 89 metrin haarukkaan Lahden HS100 mäessä. 

 

Viikon maajoukkueleirillä Lahdessa viettänyt Rautionaho olisi toivonut hieman viileämpää kisakeliä.

 

”Vähän oli vielä hakemista, leirillä viileämmällä kelillä hyppy kulki vähän paremmin. Tuntui, että ylämäki vähän hidastui auringonpaisteessa. Oli aika pehmeetä menoa, kun on kuuma ja nesteet lähtee aika nopeasti”, kertoi Rautionaho, joka hyppäsi vasta toisen harjoituskokonaisuuden muoville tämän kevään ja kesän aikana.

 

Jenny Rautionahon haastattelu facebookissa

 

Miesten kilpailussa tiivistä kamppailua kahden kärjessä kävivät Nousiainen ja Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä. Nousiainen oli lopulta vahvempi yhteispistein 500,2 voittaen Määtän vajaalla kuudella pisteellä. Kolmas oli Jyväskylän Hiihtoseuran Eetu Meriläinen. 

 

”Vaikka lämpimät kelit on kivoja, niin ei se tässä lajissa herkkua ole. Tämmöisellä kelillä myös latu alkoi nihkeytymään ja siitä tuli ongelmia itsellä. Ihan kohtalaisia, pikkasen liikaa on haluja lähteä lentämään keulan jälkeen. Pikkusen kisajännitystäkin tuli ylimääräistä, mutta sitäkin lähdetään karsimaan kesän aikana”, kertoili Nousiainen.

 

Eetu Nousiaisen haastattelu facebookissa

 

 

Nuorten tyttöjen mäkihyppy hyvässä nosteessa 

 

Lahden Hiihtoseuran Emilia Vidgren viitoittaa tietä nuorten tyttöjen mäkihypyssä. Vidgren on muutaman ikätoverinsa kanssa kuuden vuoden aikana käynyt läpi Karpalon pikkumäet ja hyppää jo niin sanotuissa isoissa mäissä. Viikonloppuna 13-vuotias Vidgren voitti molemmat T16-sarjan kilpailut 62 metrin ja 65,5 metrin haarukkaan osuneilla hypyillään. 

 

Mäkihypyn yläkoululeirityksessä keväällä aloittanut Emilia Vidgren onnistui molempina päivinä ja oli tyytyväinen hyppyihinsä. 

 

”Tänään oli hyviä hyppyjä ja kyllä eilenkin. Ehkä erityisesti onnistui ajoitus ja lentäminen oli hyvää. Oon hypännyt aika paljon jo HS70-mäestä, kun meillä on ollut leirejäkin tänä kesänä”, kertoin Vidgren tyytyväisenä kilpailuviikonlopun jälkeen. 

 

Tyttöjen sarjassa toiseksi hyppäsi Lahden Hiihtoseuran Heta Hirvonen ja kolmanneksi Jyväskylän Hiihtoseuran Vuokko Hyvärinen. 

 

Poikien 16-vuotiaissa Lahden Hiihtoseuran Pietu Penttilä oli ykkönen. 

 

Emilia Vidgrenin haastattelu facebookissa

 

Tulokset 19.6.2021 (kesäcup I) 

Tulokset 20.6.2021 (kesäcup II)

IMG_6878.jpg

 

Kuva: Soili Hirvonen

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.