Navigaatio

COC2022: Saksalaisten mittelö päättyi Langen voittoon

Julkaistu / 06.03.2022

Miesten yhdistetyn Continental Cup jatkui aurinkoisessa säässä Lahdessa sunnuntaina. Kilpailun voittajaksi selvisi myös tänään cupia johtava Saksan Jakob Lange.  Kahdesta muusta palkintopallisijasta käytiin tiukka taistelu. Toiseksi sijoittui Wendelin Thannheimer ja kolmanneksi Martin Hahn.

Mäkiosuus meni saksalaisten selvässä komennossa, kun ensimmäiset viisi sijaa olivat heidän hallussaan ennen hiihto-osuutta. Mäkiosuuden voittajaksi hyppäsi Christian Frank. Joukkuetoveri Pirmin Maier lähti jahtiin hiihto-osuudelle vain neljä sekuntia Frankin perään. Mäessä kolmanneksi sijoittuneen Simon Huettelin ero kärkeen oli kuusitoista sekuntia. 


Hiihto-osuudella nähtiin seitsemän urheilijan kärkiryhmä. Ryhmässä kaikki muut urheilijat olivat saksalaisia paitsi Itävallan Manuel Einkemmer.  Eilisestä yksilöhiihdosta ei ollut enää tietoakaan, kun taktinen osaaminen korostui joukkueen keskinäisessä kilvoittelussa. Lopulta maalisuoralle kurvasi yksin eilinen voittaja Jakob Lange, joka sai haastajan aseman ladulle heikompien hyppyjen takia.

“Minun piti hiihtää aggressiivisemmin tänään. Hiihto suuressa ryhmässä vaati taktiikkaa. Luotin pitkään iskuun lopussa”, Lange kertoi tyytyväisenä maalissa. 

Joukkuekavereiden kesken ei ollut selvää, kuka tekisi päivän työt. 

“En ajatellut, että se olisi ollut minun vastuuni. Siksi ryhmä kasvoi. Päätin pysyä vain rauhallisena ja luotin pidempään loppukiriin. Se riitti”, Lange analysoi kilpailun kulkua.

Suomalaisia edusti lopulta vain Valtteri Holopainen, joka oli kilpailun 23:s. Holopainen oli osallistuneista urheilijoista kaikista nuorin (s. 2005), mikä näkyi vielä hiihtobaanalla.

“Hiihto tuntui ihan hyvältä, oli vain kovempia kavereita edessä. En pysynyt viimeisillä kierroksilla enää perässä, kun rupesivat hiihtämään tosissaan”, Holopainen kertoi maalissa.

Continental Cup tarjosi hyvää kokemusta ja näköalaa kansainväliselle areenalle.

“Sain ideaa, minkälaisella tasolla pitäisi suorittaa, ja mihin omissa suorituksissa jää parantamisen varaa. Ei voi vielä olettaakaan, että pysyisin vanhempien perässä”, Holopainen pohti lopuksi.

Nälkä kivuta kohti seuraavaa tasoa on kuitenkin olemassa. 


Jesse Pääkkönen ei osallistunut kilpailuun. Eetu Puljun ja Peter Räisäsen kilpailu katkesi jo ennen mäkiosuutta.

Tulokset: https://medias3.fis-ski.com/pdf/2022/NK/4246/2022NK4246ROF.pdf 

TOP 3 yhd su-1-8.jpg

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.