Toiminnanjohtajan terveisiä - LHS Blogi 8/2021

Julkaistu / 18.03.2021

Talvi on kääntynyt jo pitkälle maaliskuuhun ja silti kaikkien suksilajien olosuhteet harrastamiseen omat mitä parhaimmat. Talvet eivät ole veljiä keskenään, sillä viime vuonna tähän aikaan vaihdeltiin autoihin jo kesärenkaita. Tämä on sinänsä harmillista, että nyt kun nuorisourheilijamme pääsisivät kilpailemaan loistavissa olosuhteissa, peruttuja kilpailuja on ilmoitettu yksi toisensa jälkeen kaikissa lajeissa, eikä se todellakaan ole mukavaa. Koronapandemian yhä tiukentaessa otettaan olemme joutuneet tilanteeseen, jossa tämänhetkinen sulkutilanne kestää maaliskuun 28. päivään asti. Tästäkin selvitään mutta kyllä tämä pitkää pinnaa vaatii meiltä kaikilta.

Talven kansainväliset kilpailut täällä kotimaisemissa onnistuttiin kaikesta tästä koronasta huolimatta järjestämään erinomaisesti. Järjestimme Salpausselän Kisojen lisäksi yhdistetyn continental -cupin kilpailut, mäkihypyn FIS -cupin kilpailut ja nuorten MM -kilpailuiden mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailut. Kaikki tämä aikavälillä 22.1.2021 – 12.2.2021.

Näissä kansainvälisissä kilpailuissa tehtiin yhteensä noin 2700 koronatestiä! Kaikkien niiden testien organisointi tapahtui vapaaehtoisorganisaatiomme toimesta. Testit tekivät tietysti terveysalan ammattilaiset. Ennen kilpailuita oli epäilyjä, että tuomme tartuntaryppään tähän kaupunkiin mutta erinomaisella suunnittelulla ja valmistautumisella sekä yhteistyöllä kaikkien eri alan toimijoiden kesken onnistuimme välttämään tämän ikävän skenaarion.

Tämä talvi on ollut melkoinen ponnistus seurallemme ja ennen kaikkea vapaaehtoisillemme. Tällaista urakkaa ei pysty järjestämään, jos jäsenistömme ei ole todella sitoutunutta uhraamaan omaa aikaansa seuramme hyväksi. Syvä kumarrus ja iso kiitos siitä kaikille mukana olleille.

Nyt kun talviset olosuhteet ovat vielä parhaimmillaan käytetään ne hyväksi ja nautitaan niistä.

Talviterveisin,

Janne Marvaila