Uusi Salppuri Oy on perustettu – Kisojen taustalla vahva ja osaava organisaatio

Julkaistu / 20.11.2020

SALPAUSSELÄN KISAT KILPAILLAAN TAMMIKUUSSA 2021 – KISOJEN TAKANA UUSI SALPPURI OY

Salpausselän kisat, Suomen legendaarisin talviurheilutapahtuma, on saanut taustalleen uuden yhtiön Salppuri Oy:n. Yhtiö perustettiin järjestelyjen uudelleenorganisoinnin tarpeeseen ja sen omistajina ovat Suomen Hiihtoliitto ry ja Lahden Hiihtoseura ry. Järjestäjätahojen tavoitteena on nykyaikaistaa perinteistä tapahtumaa kohti vuoden 2023 kisoja ja 100-vuotisjuhlaa.

Pohjoismaisten hiihtolajien tulevaisuuden näkymiä on horjutettu laajentuneen urheilulajikirjon, sääolojen ja viimeisimmäksi maailmanlaajuisen koronapandemian toimesta. Kiinnostus hiihtolajeihin on kuitenkin säilynyt, mistä osoituksena ovat yli miljoona tv-katsojaa maailmancup- ja MM-kisoissa sekä vahvoina maailmancuptapahtumina jatkavat, perinteiset hiihtourheilun näyteikkunat, kuten Holmenkollen ja Salpausselän kisat.

Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi katsoo taaksepäin Salpausselän kisojen lähes satavuotista historiaa, mutta tähyää uuden mallin avulla tulevaisuuteen luottaen.

”Salpausselän kisat ovat lähes 100-vuotinen instituutio, joka koskettaa Hiihtoliiton strategian jokaista kulmakiveä, huippu-urheilua, elinvoimaista seuratoimintaa ja lajien vetovoimaa. Uuden yhtiön myötä nämä kaikki vahvistuvat, koska tällä toimintamallilla kisojen laatu, talous ja tuki lajeillemme turvataan. Avainasemassa ovat myös Hiihtoliiton, Lahden Hiihtoseuran ja Lahden kaupungin yhteistyö sekä tahtotila Lahden aseman vahvistamisesta maailman johtavimpien talviurheilukeskusten joukossa”, toteaa Haapasalmi.

Perustamiskokouksessa Salppuri Oy:n puheenjohtajaksi valittiin Martti Lipponen. Lipponen korostaa uuden lehden kääntyessä yhteistyötä, uudistumista, paikallisuutta ja talouden hallintaa.

”Lahtelainen kisayhteisö on suuri voimavara. Siihen kuuluvat ne lähes tuhat vapaaehtoista, jotka mahdollistavat kisojen järjestämisen sekä paikalliset yhteistyöyritykset sidosryhmineen. Olemme kuitenkin vakuuttuneita, että Suomen suurin hiihtourheilutapahtuma houkuttelee yhteistyötahoja myös valtakunnallisesti - kutsummekin kaikki mukaan rakentamaan Salppurin kisoja yhdessä”, sanoo Lipponen, joka kuuluu myös Lahden Hiihtoseuran johtokuntaan.

Tuunattuja perinteitä, vastuullisuutta ja lupauksia tulevaisuuteen

Salpausselän kisojen järjestelyt etenevät koronapandemian tilanne huomioiden. Vanhastaan tuttuja perinteitä herätetään henkiin niitä nykyaikaistaen. Taloudellisesti, kulttuurisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää polkua kohti vuoden 2023 juhlakisoja rakennetaan maltilla askel kerrallaan. Kisat ovat osa Lahden ympäristöpääkaupunki 2021 -ohjelmaa.

Tammikuussa 2021 korostuu urheilu paikalla olevan yleisömäärän ollessa vielä koronaviruksen leviämisen vuoksi epävarmuuden peitossa. Toistaiseksi paikallisen Aluehallintoviraston ohjeiden mukaan tapahtumaan voidaan ottaa yleisöä terveysturvallisuusohjeet huomioiden. Päätöksiä lopullisista yleisömääristä voidaan odottaa vasta lähempänä tapahtumaa.

Meritoituneena kisajärjestäjänä Lahdella on kuitenkin annettavana yksi lupaus jo tänään.

”Lahden liikuntapalveluyksikkö varautuu järjestämään maailman huipuille erinomaiset olosuhteet urheilla. Se on meille kunniatehtävä, emmekä tingi laadusta. Olemme myös iloisia paikallisten toimijoiden korostumisesta uudessa organisoitumisessa. Lahtelaisuus on varma voimavara”, lupaa Lahden liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

Järjestyksessään 98. Salpausselän kisat järjestetään Lahden Urheilukeskuksessa 22.-24. tammikuuta 2021. Kisojen VIP-lipunmyynti on avattu perjantaina 20.11.2020. Vahvaa yhteistyökumppaniverkostoa palveluineen rakentaa organisaation tuore kaupallinen johtaja Tomi-Pekka Kolu.

Salppuri Oy, perustettu 2020
Omistajat: Suomen Hiihtoliitto ry ja Lahden Hiihtoseura ry
Toimitusjohtaja: Ismo Hämäläinen
Hallitus:
Martti Lipponen, puheenjohtaja
Jussi Eerikäinen
Markku Haapasalmi
Juhani Huhtala
Ismo Hämäläinen
Rinna Ikola-Norrbacka
Juha Kolu
Tatu Lehmuskallio
Riikka-Maria Lemminki

Puheenjohtaja Martti Lipponen, Salppuri Oy, 040 758 9644
Toimitusjohtaja Ismo Hämäläinen, Salppuri Oy, 050 438 4449

TERVETULOA – KOE KISAT LÄHELTÄ!

www.lahtiskigames.com
#lahtiskigames