* vaadittu tieto

Julkaistu / 26.08.2014

LAHDEN HIIHTOSEURA LHS Facebookissa
uutiskirje 2014 elokuu

Talvi tulee uusien haasteiden kera

Näin syksyn kynnyksellä tervehdin teitä kaikkia positiivisin miettein. Viime kausi oli vireä toiminnan kausi Lahden Hiihtoseuralle ja kaikki lajiryhmät kunnostautuivat.
Toivon tälle kaudelle myös hyvää henkeä ja iloista tekemisen meininkiä.

Pääosassa nuoren urheilijan tukemisessa on oma perhe, koulu ja seuratyö.
Vanhempien tuki on numero yksi niin henkisessä kuin taloudellisessakin mielessä. Myös Hiihtoseura auttaa omien talousresurssiensa puitteissa ja seuran valmentajat antavat oman tärkeän panoksensa. Jos tämä kokonaisuus on kunnossa, niin nuorella urheilijalla on hyvät edellytykset harjoitteluun ja sitä kautta kehittymiseen ja menestykseen. Toivon kaikkien osapuolten antavan oman panoksensa tähän yhteiseen toimintaan. Vain siten saavutamme tuloksia ja voimme kaikki olla ylpeitä itsestämme.

Hyvää urheilukautta toivottaen

Kuva: Tami Kiuru

Juha Viljamaa
Puheenjohtaja LHS

Maastohiihto

Naisten viestijoukkue nosti LHS:n maastohiihdon maamme terävimpään kärkeen viime kaudella. Suomen Cupin kokonaistulosten viiden sija oli hyvä saavutus ja edellisen vuoden sijoitus parani roimasti. Kaikki kauden viestit sujuteltiin samalla joukkueella: Laura Alba, Alisa Pyrrö ja Noora Kivikko. Vahvat esitykset takasivat joukkueelle myös hienosti TV-aikaa, kärkijoukkueethan keikkuvat myös TV-kuvissa enemmän. ;)

Naisten viestijoukkue vasemmalta Alisa, Noora ja Laura

Naisten kesäharjoittelu on sujunut mukavasti. Testitulokset ovat pääosin parantuneet viime kauden vastaavaan ajankohtaan nähden, joten edelleen paranevia tuloksia on tulevan talven kisoista odotettavissa.

Kikkan ja Aikku idolitapaamisessa HS treenien yhteydessä

LHS:n hopeasompatoiminta oli jo viime vuonna varsin hyvää ja tulevalla kaudella hopeasomparyhmämme on entisestään laajentunut, kun lasten hiihtokoulusta junnuja on tullut osaksi hopeasomparyhmää. Lisäksi muutama hopeasompaikäinen hiihtäjä on siirtynyt seuraamme esim. Lahteen muuton johdosta. Hopeasomparyhmässä onkin jo 23 urheilijaa, joista 20 on iältään 13..14-vuotiaita eli ovat hopeasompaikäryhmän nuoremmasta päästä. Olemme saaneet jo ennestään hyvän valmentajatiimiin myös todellisia huippuvalmentajia, mm. nuorten maajoukkuevalmentajanakin tunnetun Pia Pekosen, joka toimii hopeasomparyhmän päävalmentajana. Olemme lanseeranneet uuden "pienryhmävalmennus"-konseptin, joka tarkoittaa, että tämä reilu 20 junnun ryhmä jaetaan 3 ryhmään, joilla kullakin on oma ryhmävalmentaja. Osa harjoituksista on näissä pienryhmissä, osa harjoituksista koko porukalla. Henkilökohtaiset harjoitusohjelmat ovat myös osa tätä pienryhmävalmennus-konseptia. Tällä järjestelmällä saamme junnuille henkilökohtaisempaa valmennusta kuitenkin mukavassa porukassa treenaillen.

Triathlonkisan kolmen kärki Roosa nappasi voiton, Ella kakkonen ja Mikaela kolmonen

Hopeasompaporukan kesä on mennyt osin muita lajeja harrastaen, osin yhdessä treenaillen. Elokuun alussa osa hopeasompalaisista osallistui Triathlon-kisoihinkin, joista tuomisina oli 14-tyttöjen kolmoisvoitto sekä 14-poikien voitto. Myös Vuokatin hiihtoleiri kesäkuussa sekä kesän aluevalmennusleirit ovat pitäneet nuoret hiihtäjämme kesälläkin hyvässä iskussa. Yksi kesän kohokohdista oli Aino-Kaisa Saarisen ja Kikkan Randallin tapaaminen HS-treenien yhteydessä.

Ampumahiihto

LHS:n ampumahiihdon terävin kärki on kapea, mutta tasokas. Olli Hiidensalo nappasi viime kaudella ensimmäiset MC-pisteensä ja on vakiinnuttanut paikkansa myös kuluneella kaudella A-maajoukkueessa. Viime kauden päätteeksi miehet nappasivat viestissä komeasti SM-kultaa.

Ampumahiihtoleirillä Henna tähtäilee tarkasti

Ampumahiihdon harrastajien määrä seurassamme on kuitenkin viime vuosina ollut laskussa ja lapsille ja nuorille ei ole ollut organisoitua toimintaa. Tulevalle kaudelle Jari Karinkanta palasi maajoukkuetoiminnasta jälleen seura-aktiiviksi. Maastohiihdon parissa oleva suuri lasten ja nuorten joukko saakin mahdollisuuden kokeilla myös ampumahiihdon saloja. Lasten maastohiihtokoulussa EKOase-ammunta tulee olemaan vakio-ohjelmassa viime kaudella alkaneen kokeilujen jatkoksi. Lisäksi n. 10-15-vuotiaille pääosin maastohiihdon hopeasompaikäisille suunnatuissa säännöllisesti pyörivissä Hälvälän ampumahiihtoharjoituksissa nuoret pääsevät maanantai-iltaisin ja lauantaiaamuisin harrastamaan ampumahiihtoa.

Valmentaja Jari Karinkanta putken takana, Vladi panostaa lipasta edessä

Lauantaina 16.8.2014 pidettiin maastohiihtäjille ampumahiihdon ”tutustumisleiri”. Päiväleiri oli varsin onnistunut ja paikalla oli yhteensä 16 junioria. Päiväleirin ohjelmaan kuului ammunnan lisäksi myös rullahiihtoa ja suofutista.

Ampumahiihtoleirin porukkaa yhteiskuvassa

Finlandia-hiihto

Helteiseksi kääntynyt kesä on jälleen vaihtumassa syksyksi, ja on aika ajatella talvea. Finlandia-hiihtoon ilmoittautumisia alkaa perinteisesti syksyn tullen tulla tiiviimpään tahtiin ja sankoin joukoin...

lue Finskin uutiskirje »