Uutiskirje - Lokakuu 2014

uutiskirje 2014 lokakuu

SEURA

Kaveritapaaminen Ti 4.11. klo 17:30

Lahden Hiihtoseura kutsuu sinut ja ystäväsi Lahden Urheilukeskukselle Ravintola Voittoon tiistaina 4.11.2014. Tilaisuus alkaa klo 17.30 ja päättyy noin 19.30.

Haluamme kerätä LHS:n yhteisön yhteen ja viettää mukavaa iltaa urheilun parissa. Toivotamme tervetulleiksi kaikki talviurheilun ystävät. Ota kaverisi ja vanhempasi mukaan tutustumaan seuran toimintaan!

Paikalla ovat ampumahiihdon, maastohiihdon, alppihiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn lajien edustajia ja valmentajia. Läsnä ovat myös Salpausselän kisat ja Finlandia-hiihto. Voit myös tavata lajien MM- ja Olympiamitalisteja – nykyisiä ja tulevia.

Lue tarkempia tietoja osoitteesta www.lhs.fi

MAASTOHIIHTO

Hiihtokoulut starttasivat kesälomien jälkeen käyntiin syyskuun alussa. Lähes sata lasta ja nuorta aloitti harrastamisen Siirin patsaan tuntumassa syskuun ensimmäisenä tiistaina.

Lasten hiihtokoulun avaus Siirin patsaalla

Huippusuosittu Lasten hiihtokoulu tarjoaa kattavan paketin erilaisia liikunnallisia harjoitteita kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Paikalla kirmailee niin Lumihiutaleita, Lumiraketteja, Lumimyrskyjä kuin Kilparyhmän osallistujiakin. Hiihtokoululaiset pääsevät kokeilemaan EKOase-ammuntaakin, joka on osana hiihtokoulun ohjelmaa. Lisäksi syksyn ohjelmaan kuuluu mm. suunnistusta, sauvakävelyä, pelejä, leikkejä ja kilparyhmäläisllä rullahiihtoakin.

Nuorten harrastehiihtokoulu on suunnattu n. 12 – 16 vuotiaille nuorille, jotka haluavat harrastaa hiihtoa, mutta eivät kilpailumielessä. Nuorten harrastehiihtokoulun tavoitteena on treenailla höntsämeiningillä ja ”maalina” siintää Finlandia-hiihdon Nuorten 20 km V hiihto ja siina maaliin pääseminen. Nuorten harrastehiihtokoulu järjestettiin viime kaudella ensimmäistä kertaa, nyt siis toinen kausi menossa.

Alexander Artemyev   Alexander Artemyev on liittynyt LHS:n mieshiihtäjien joukkoon. Pitkään Lahdessa asuneelle ja harjoitelleelle Alexanderille seuranvaihto oli luonnollinen, koska hän tuntee jo ennestään seuran ihmisiä, muita hiihtäjiä ja harjoitusmaastotkin ovat jo tuttuja. Tämä siirto tuo mukavasti lisää virtaa ja mahdollisuuksia miesten viestijoukkueeseenkin, onhan Artemyev erittäin kova kansallisen tason hiihtäjä. Ensimmäinen Suomen Cupin viesti onkin vuorossa jo marraskuun alussa Vuokatissa.

Tulevalla kaudella nähdään LHS:n hiihtäjiä myös ikäsarjoissa. Moni ”entinen aktiivi” on nähty treenilenkillä ja vanhoja hiihtopukuja on jo koitettu saada mahtumaan päälle. ;)

ALPPI

LHS FREESTYLE

LHS:n freestyle –ryhmäläisistä lähes kaikki ovat ns. newschool –lajien harrastajia. Newschool –lajit eroavat perinteisistä kumparelaskusta ja aerials-hypyistä suorituspaikkojen suhteen sekä vapaammalla laskusuorituksella. Tyylillä on suorituksessa suurempi merkitys esim. hypyissä tekniikan ja ilmavuuden lisäksi. Tyypillinen suorituspaikka on rinteeseen rakennettu ”parkki” – Slopestyle –rinne - jossa on erilaisia obstaakkeleita kuten rautoja, kaiteita ja hyppyreitä. Slopestyle on tyypillistä parkkilaskua mukaileva kilpailulaji, ja harrastajatasolla freestyle-lajeista suosituin.

Sane   Nimi: Santeri Ahonen
Ikä: 14v (2000 synt. Kilpailusarja: Rookie)
Minkä ikäisenä aloitit laskettelun:
Ekan kerran suksien päällä olin 3-vuotiaana
Paras kokemus tähän menessä harrastuksessa:
Kisamatkat ja leirit!
Paras temppu mikä on onnistunut:
Taitaa olla korkki-7
Tavoitteet kaudelle 2014/15:
Kuvata mahdollisimman paljon ja kiertää kisoja ja menestyä niissä
Motto: Kerran se kirpaisee
Paras kisasijoitus: 6. sija. Tazza Kids, Slopestyle, Rookie-sarja. Hyvinkää 03/2014

Valmentaja Kasimir Virtanen, analyysi:
Santeri on kovan harjoittelumotivaation omaava laskija, joka näkyy päivittäisessä harjoittelussa ja sitä kautta myös tekniikassa. Tekniikka ja varmuus kehittynyt vuosi vuodelta todella paljon, Santerilta odotetaan hyviä sijoituksia tulevissa kisoissa!

Anton   Nimi: Anton Peltola
Ikä: 12v. (2002 synt. kilpailusarja: Kids)
Minkä ikäisenä aloitit laskettelun:
Suksilla eka kausi ehkä 6-vuotiaana
Paras kokemus tähän menessä harrastuksessa:
Kisat ja leirit
Paras temppu mikä on onnistunut:
Jöötiputkella lipslide, backside switch-up, frontside 270 out
Tavoitteet kaudelle 2014/15:
Ainakin joku flippitemppu olis kova
Motto: ei ole, täytyy kehittää
Paras kisasijoitus: 7. sija. Audi Freestyle Ski Tour, Slopestyle, Kids-sarja. Sappee 03/2014

Valmentaja Kasimir Virtanen, analyysi:
Anton on ikäisekseen erittäin personaallisen ja tyylikkään laskutyylin laskija. Hakee omia linjoja eikä halua olla samanlainen kun muut! Tälläisiä jätkiä lisää! "Ei se tempun vaikeus vaan tyyli!

SPORTTIKOKKISOTA !

Keittiömaailma järjestää 9.11. Sporttikokkisodan! LHS:n mäkitytöt Susanna Forsström ja Julia Kykkänen ottavat yhteen Pelicansin kanssa klo 13:00! Tilaisuus on kaikille avoin.

Lisätietoja →

42. FINLANDIA-HIIHTO

Syksy jo pitkällä ja sää kääntymässä kohti talvea. Samoin me Finlandia-hiihdon järjestäjät olemme siirtäneet ajatuksemme kauden 2015 hiihdon järjestelyihin...

lue Finskin uutiskirje nro 5. →