Navigaatio

Tilaa uutiskirje

* vaadittu tieto

Uutiskirje - Syyskuu 2014

Julkaistu / 22.09.2014LAHDEN HIIHTOSEURA LHS Facebookissa
uutiskirje 2014 syyskuu
TOIMISTO

Lahden Hiihtoseuran toimisto siirtyi kesän aikana Urheilukeskuksesta läheiseen Nicksin taloon. Uudehko osoite on toistaiseksi Svinhufvudinkatu 23A, 1.5 kerros. Urheilukeskukseen saattaa tulla muutta takaisin ensi keväänä, riippuen Urheilukeskuksen remontin tilasta.

Toimistolla aloitti syyskuun alusta Marianne Ojala, hän huolehtii toimiston päivittäisistä asioista. Jäsenkortteja on postiteltu jäsenille viikon 38 alusta lähtien. Kauden jäsenedut ja muut tiedot löytyvät osoitteesta www.lahdenhiihtoseura.fi.

Lahden Hiihtoseuran Toimisto/ Svinhufvudinkatu 23A, 1 kerros/ p. 044 971 1726/ info@lhs.fi

LHS NETISSÄ

Lahden Hiihtoseuran netti -puolella on tapahtunut pieniä uudelleenjärjestelyjä.

Mobiilikäyttäjien iloksi pääset nyt LHS:n nettisivuille kirjoittamalla osoitekenttään lyhyen ja ytimekkään lhs.fi -osoitteen.

Sähköpostiosoitteet, jotka olivat ennen muotoa etunimi.sukunimi @lahdenhiihtoseura.fi ovat nyt lyhyemmässä etunimi.sukunimi @lhs.fi muodossa. Toimiston sähköpostiosoite muutettiin muotoon info@lhs.fi. Vanhoihin osoitteisiin voi edelleen lähettää viestejä, ne ohjautuvat automaattisesti uusiin sähköpostiosoitteisiin.

Katso päivitetyt yhteystiedot, mikäli haluat lisätietoja.
MÄKIHYPPY & YHDISTETTY

Kausi 2013-14 oli haasteellinen monestakin syystä. Normaali mäen remontti aiheutti sen, ettei hyppyharjoitteluun soveltuvia mäkiä ollut yleisen ja nuorten sarjojen urheilijoille. Vietimmekin paljon aikaa Kuopion mäissä ja asuen askeettisissa olosuhteissa vuokrakolmiossa.

Yleisen ja nuorten sarjan päätapahtuma syksyllä oli kesä SM-kisat. Saavutimme mm. Joukkuemäessä kultaa ja pronssia. Nuo saavutukset kertovat seuran laajasta tasosta. Talvella järjestimme yhdessä hiihtojaoston kanssa nuorten SM-kilpailut. Niissä saavutimme mäkihypyssä kultaa niin alle 20- kuin alle 18-vuotiaiden sarjoissa. Naisurheilijamme pärjäsivät maailmalla. Tästä kertovat kaksi palkintopallisijoitusta Maailman Cupin osakilpailussa ja yksi Continental Cupin osakilpailun voitto.

Hopeasompaikäiset harjoittelivat Karpalon mäissä ahkerasti. Talvi oli lumeton, mikä aiheutti valmentajille harmaita hiuksia korvaavien harjoitusten järjestämiseksi. Harrastajamäärä kuitenkin kasvoi hiukan edellisestä vuodesta. Hopeasomman loppukilpailuun lähdimme suuremmalla joukkueella pariin vuoteen (20 urheilijaa). Tämä ryhmä toi seuralle kaksi mestaruutta, kaksi hopeaa ja kolme kolmossijaa. Lisäksi saavutimme useita pistesijoja. Myös kauden aikana käydyn Lidl Cupin yhteispisteissä saavutimme useita palkintopalli sijoituksia.

Tyttöjen sarjat tulivat talveksi mukaan valtakunnallisiin kisoihin. Seuramme tytöt olivat edellisenä kausilla joutuneet osallistumaan poikien sarjoihin. Nyt he saivat omat sarjat ja menestystä tuli.

Taivalkoskella Hopeasompailemassa Selina Kähkönen, Julia Tervahartiala ja Ija Kaheinen

Kauden päätteeksi meidät palkittiin seuraluokittelussa parhaaksi seuraksi Suomessa. Samoin olimme paras seura niin mäkihypyssä kuin yhdistetyssä. Vielä on paras seura Hopeasomman loppukilpailussa palkitsematta, mutta uskon saavamme sen syyskuussa järjestettävässä Hiihto Suomi tapahtumassa.

Järjestimme talvella pari viikkoa kestäneen Kotkakoulun, missä lapset saivat perusoppia mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Osallistujia kouluun oli 16, mistä osa jäi toimintaamme mukaan tulevalle kaudelle. Osallistuimme myös lastenmäkiviikolle, missä noin 350 lasta pääsi tutustumaan talviurheilun riemuihin. Valitettavasti lumet sulivat aikaisin, eivätkä lapset päässeet varsinaisiin harjoituksiin talven lumelle. Mutta siemen on kylvetty tulevaisuutta silmällä pitäen.

Tulevalle kaudelle tavoitteemme säilyvät korkealla. Tavoitteena on säilyttää asemamme parhaana seurana seuraluokittelussa, olla paras seura mäkihypyssä, yhdistetyssä ja Hopeasomman loppukilpailussa. Tavoittelemme, että useita urheilijoitamme edustaa Suomea Pohjoismaiden lajien MM-kilpailuissa Falunissa.

Kasperi Valto ja Tuomas Kinnunen Hopeasompa -kilpailuissa Taivalkoskella.

Tulemme laajentamaan Mäkikotkakoulu toimintaa. Järjestämme kolme reilut kaksi kuukautta kestävää jaksoa. Tästä tulemme tiedottamaan tarkemmin seuran nettisivuilla.

Olosuhteiden kehittäminen Karpalon mäissä on erittäin tärkeää. Mäet ja huoltorakennukset vanhenevat vuosi vuodelta. Meille onkin elintärkeää, että Karpalon alue päivitetään tälle vuosituhannelle mahdollisimman pikaisesti. Sillä ilman Karpalon mäkien harrastajia meille ei kasva Veikko Kankkosen, Niilo Halosen, Jari Puikkosen, Toni Niemisen ja Janne Ahosen manttelin perijöitä.

Pekka Tervahartiala
Puheenjohtaja mäki- ja yhdistetynjaosto
ALPPILAJIT

Alppiväki hioo jo kantteja ja kiillottaa goggleja

LHS Gutzy Teamiläisiä Hintertuxin upeissa maisemissa

Alppihiihdon LHS Gutzy Team on jo Itävallassa jäätiköllä aloittamassa uutta kautta. Sukset on voideltu, kantit hiottu timantin teräviksi ja leikkaavat käännökset saatu taas kohdilleen.

LHS Gutzy Team leireilee syyskuussa 7 päivän ja lokakuussa 10 päivän leirit. Ryhmä majoittuu noin 4 km päässä Hintertuxin kylästä Boderhof - nimisessä gasthousessa. Samassa paikassa ovat majoittuneet Suomen alppihiihtomaajoukkueetkin. Syyskuun leirin teema on suurpujottelu ja laskemisen perusteet. Harjoittelu tapahtuu noin 3400 metrin korkeudessa ja majoittuminen 1400 metrin korkeudessa.

Leireillä päivärytmi on seuraavanlainen:

 • Herääminen ja rutiinit klo 06.30
 • Aamupala klo 07.00
 • Siirtyminen rinteelle 07.50 - 09.00
 • Lajiharjoitus 09.00-12.00
 • Lounas paluumatkalla n. klo 13.00
 • Opiskelu klo 14.00-16.00 (mukana urheilijapalaverit)
 • Videoanalyysit klo 16.00-17.00
 • Huoltava tai ylläpitävä harjoitus 17.00-18.00
 • Päivällinen klo 18.30
 • Iltapala klo 21.00
 • Nukkumaan klo 21.30

Leireillä on urheilijoiden lisäksi kaksi valmentajaa, joiden tehtäviin kuluu valmentamisen lisäksi suksihuolto, ratojen ja olosuhteiden rakentaminen ja purku. Sekä urheilijoille että valmentajille leirit ovat rankkoja, mutta hyvällä huumorilla ja positiivisella hengellä ryhmä jaksaa eteenpäin kohti talven kilpailuja. Ryhmän mottonahan on "ILON KAUTTA".

Leireistä hyötyä urheilijoille myös siten, että he tutustuvat ulkomaalaisiin urheilijoihin niin rinnealueella kuin gasthausessakin. Hintertuxissa harjoittelevat myös maailmanhuiput, joista nuoret urheilijan alut voivat imeä oppia.

LHS Gutzy Teamin urheilijat kilpailevat 14- ja 16-vuotiaiden sarjoissa. Kaudelle 2015-2016 toiminta tullaan laajentamaan FIS-ikäisiin urheilijoihin.

Terveisin Hintertuxista valmentaja Mikko Kurkela

Iloa ja aurinkoa Hintertuxissa.

Lumilautaryhmä lähtee neljänteen toimintakauteensa kesällä kerätyllä energialla. Toiminta jatkuu vastaavanlaisena kuin aiempinakin vuosina. Syksyn oheistreenit aloitettiin 21.9. Mustankallion väestösuojassa Vaultin tiloissa joka sunnuntai-ilta, lumien tuloon saakka.

Freestyle –ryhmän harrastajista suurin osa on 10-18 –vuotiaita. Suurin osa harrastajista on uusien Freestyle –lajien harrastajia (esim. Slopestyle), mutta mahdollisuus on Messilässä Streetin Slopestylen lisäksi harrastaa myös vähintään Ski Crossia. Lumikaudella 2014-2015 harjoituksia järjestetään pääsääntöisesti kerran viikossa.

Tervetuloa mukaan niin vanhat kuin uudet jäsenet!

Kaikki ryhmät ja harjoitukset löytyvät LHS:n nettisivuilta ja Facebookista ryhmistä LHS Freestyle, LHS Snowboarders ja LHS Alppi.

Tail gräbi Messilän streetissä. Kuva: Timo Keränen90. SALPAUSSELÄN KISAT

Ensi talven Salpausselän kisoissa juhlan aihetta

Salpausselän kisat järjestetään tulevana talvena jo 90:nen kerran 6.-8. maaliskuuta 2015. - Ensimmäiset Salpausselän kisat järjestettiin vuosi seuran perustamisen jälkeen eli vuonna 1923. Vuosien saatossa kisat on jouduttu peruuttamaan ainoastaan kolme kertaa, kun vuonna 1930 ei koko Etelä-Suomessa ollut lunta ja vuosina 1940 ja 1942 tilanne sotarintamalla eväsi kisojen järjestämisen, kertaa tapahtumapäällikkö Jesse Kiuru kisojen pitkää historiaa. - "Salppurin kunniakas kisahistoria ja juhlahumu näkyvät myös kisojen järjestelyissä," hän lupaa.

Tuttu kilpailuohjelma - 8 maailmancupin osakilpailua

Salpausselän kisat järjestetään ensi talvena heti Falunin MM-kisojen jälkeen, joten Lahti saa jälleen ensimmäisenä kunnian vastaanottaa uudet maailmanmestarit. 90. Salpausselän kisojen kilpailuohjelma on jo kisayleisölle tuttu: yhteensä kahdeksan maailmancupin osakilpailua yhdistetyssä, maastohiihdossa sekä mäkihypyssä. Perjantaina 6.3. kisataan yhdistetyn normaalikilpailu sekä mäkihypyn karsinta sunnuntain kilpailuun. Lauantaina 7.3. stadionilla on täysi tohina päällä, kun päivään mahtuvat yhdistetyn joukkuesprintti, miesten ja naisten sprinttihiihdot sekä perinteinen lauantai-illan mäki joukkuekilpailuna. Sunnuntaina 8.3. ohjelmassa on suurmäen lisäksi naisten 10 km ja miesten 15 km perinteisellä tyylillä.

Kohti MM-kotikisoja 2017

Kun Salpausselän ensi talven juhlakisat käynnistyvät, on hiihdon MM-kisojen isännyys matkannut joukkueiden mukana Falunista Lahteen - ennätyksellisesti jo seitsemännen kerran. - "Aivan varmasti MM-kisojen läheisyys näkyy myös maailmancupin kisajärjestelyissä ensi talvena. Luvassa on uusia asioita, pientä testausta eri osa-alueilla sekä ennen kaikkea hieno tilaisuus myös uusille kisatoimitsijoille hypätä mukaan MM-joukkueeseen," tapahtumapäällikkö Jesse Kiuru kertoo. - "Selän ja LHS:n sadat vapaaehtoiset kisatoimitsijat ovat ylivoimaisesti tärkein yksittäinen tekijä siihen, että Salpausselän kisahistoria saa ensi talvena 90:nnen luvun tarinaansa," Kiuru päättää.www.lahtiskigames.com

www.facebook.com/lahtiskigames
www.twitter.com/lahtiskigames
www.youtube.com/lahtiskigames42. FINLANDIA-HIIHTO

Suomen syksyinen luonto on parhaimmillaan, kun katseet kääntyvät tulevaan talveen ja 21.-22.2.2015 hiihdettävään 42. Finlandia-hiihtoon...

lue Finskin uutiskirje »

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.