Yhdistetyn kesäkisoissa urheili jälleen 50 nuorta – isäntänä toiminut Leevi Mutru iloitsi kovasta tasosta

Julkaistu / 07.08.2022

Lahden Hiihtoseuran yhdistetyn kesäkisasarja Leevi Mutru Cup jatkui toisella osakilpailulla. Viidessä mäessä maastojuoksuosuuksineen nähtiin jälleen 50 yhdistetyn nuorta urheilijaa. Päivän kruunasi isäntänä toimineen maajoukkueurheilija Leevi Mutrun paikallaolo kuulutustehtävissä koko kisapäivän ajan.

Urheilijoita oli saapunut Lahteen kilpailemaan seitsemästä seurasta. Mikrofonin varressa kilpailuja kuuluttanut Leevi Mutru oli silminnähden iloinen jälleen onnistuneesta kisapäivästä.

”Kiitos omasta puolestani erittäin hienosta kisapäivästä. Oli jälleen mahtava nähdä upeita suorituksia nuorilta urheilijoilta, jotka venyivät ja antoivat kaikkensa kilpailussa. Vilpittömät tsempit niille, joilla jäi vielä ”hampaankoloon”, ensi kerran revanssiin ei ole pitkä aika”, sanoi Mutru ja toivotti hyvää koulunalkua kaikille nuorille urheilijoille.

Mutrun ilo kovasta kilpailusta nähtiin jo avaushypyillä, kun 11 urheilijaa kilpaili mäkiosuudella HS70-mäessä. Mäkiosuuden toisella hypyllä hurjan 73 metrin lennon liidellyt Lahden Hiihtoseuran Jere Kukkonen piti kärkipaikkansa niin mäkiosuuden kuin juoksuosuudenkin jälkeen ja voitti jo toisen Leevi Mutru Cupin osakilpailun yli kahden minuutin erolla seurakaveriinsa Emilia Vidgreniin, joka lähti mäkiosuudelle neljäntenä. Kolmanneksi juoksi Janakkalan Janan Miika Kesti.

K38-mäessä Kouvolan Hiihtoseuran kasvava joukkue oli erittäin vahva. Kukkosen tavoin toisen LMC-voittonsa kuluvalla kaudella nappasi KHS:n Korawik Saendee nousten mäkiosuuden kolmannelta sijalta voittajaksi parhaalla juoksuajalla. Toiseksi juoksi KHS:n Anton Majander ja kolmanneksi saman seuran Matias Koponen.

Myös K25-mäessä nähtiin tuttu voittaja, kun LHS:n Aleksi Lappi vei voiton kesäkuiseen tapaan. Toinen oli Helsingin Mäkihyppääjien osin jo Lahdessa harjoitteleva Arttu Juutila ja kolmas Lahden Hiihtoseuran Juho Kanervala.

Paimion Urheilijoiden vahvan pienten mäkien joukkueen kärkinimet olivat sunnuntaina K6-mäen Anni Korpi ja K15-mäen Iina Parkatti. Tytöt pinkaisivat juoksuosuuksilla kolmannelta ja toiselta sijalta sarjojensa voittoihin.

Seuraava Leevi Mutru Cupin osakilpailu kilpaillaan jo 21.8. Sarja jatkuu mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-viikonloppuna 11.9. ja finaali kilpaillaan valtakunnallisen Latu Lentoon -leiri- ja kisaviikonlopun yhteydessä 8.10.2022. Seuraavien kuukausien aikana Lahdessa riittää aktiivista mäkihypyn ja yhdistetyn toimintaa.

Tulokset

IMG_1165.jpg