Yhdistetyn Leevi Mutru Cup huipentui juoksuosuuksiin Lahden stadionilla

Julkaistu / 21.08.2022

Lahden Hiihtoseuran yhdistetyn kesäkisasarja Leevi Mutru Cup kilpailtiin 40 urheilijan voimin Lahdessa. Uutuutena sarjan kolmannessa osakilpailussa oli juoksuosuudet Urheilukeskuksen upealla stadionilla.

Sunnuntaina puhaltanut kova tuuli siirsi HS70-mäen kilpailun Karpalon puolelle K38-mäkeen. Puuskittainen ja aamupäivästä yltynyt tuuli ei antanut mahdollisuutta viedä kilpailua turvallisesti läpi suurten mäkien puolella.

K38-mäki haastoi urheilijoita, eivätkä ponnistukset aivan osuneet kohdilleen. Mäkiosuudella nähtiin kuitenkin tiukka taistelu, kun Lahden Hiihtoseuran Pyry Keskinen ja Akseli Vidgren hyppäsivät vajaan pisteen sisään. Keskinen starttasi 3,2 kilometrin ratajuoksuosuudelle sekunnin ennen Vidgreniä. Hyppyosuuden neljäs Aapo Komonen oli kuitenkin vahvin juoksija ja voitti kilpailun 23 sekunnin erolla Emilia Vidgreniin. Akseli Vidgren oli kolmas.

K38-mäessä voittaja ratkottiin Kouvolan Hiihtoseuran urheilijoiden välillä, kun 2 kilometrin juoksuun starttasi vain KHS:n urheilijoita. Mäkiosuuden kärjessä juoksuun lähtenyt Anton Majander oli kisan voittaja. Toiseksi juoksi Korawik Saendee ja kolmanneksi Matias Koponen.

K25-sarjaa aikaisemmissa osakilpailuissa hallinnut LHS:n Aleksi Lappi joutui taipumaan Helsingin Mäkihyppääjien Arttu Juutilalle. Vain 14 sekuntia Lapin perään 1,2 kilometrin juoksuosuudelle startannut Juutila voitti kilpailun lopulta 19 sekunnin erolla Lappiin todella vahvan juoksun turvin. Kolmas oli Kouvolan Hiihtoseuran Teresa Karavirta.

K6-mäessä parhaiten onnistui Paimion Urheilijoiden Aaro Storberg. K15-mäessä voittoon juoksi Kouvolan Hiihtoseuran Tore Karavirta.

Leevi Mutru Cup kesäkisarja jatkuu mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-viikonloppuna 11.9. ja finaali kilpaillaan valtakunnallisen Latu Lentoon -leiri- ja kisaviikonlopun yhteydessä 8.10.2022. Seuraavien kuukausien aikana Lahdessa riittää aktiivista mäkihypyn ja yhdistetyn toimintaa.

Tulokset

IMG_2450.jpg