Yhdistetyn Leevi Mutru Cup kasvattaa suosiotaan – 78 junioria kilpaili Urheilukeskuksessa lauantaina

Julkaistu / 09.10.2021

Yhdistetyn Leevi Mutru Cupin kesäkauden viimeinen osakilpailu järjestettiin Lahden Urheilukeskuksessa lauantaina. Kilpailu keräsi jälleen ennätysmäärän osallistujia, kun lähtöpuomilla hyppyvuoroaan odotti 78 nuorta urheilijaa. Yhdistetyn maajoukkuemies Leevi Mutru oli tapahtuman isäntänä tyytyväinen saatuun suosioon.

Isojen mäkien puolella kilpaitiin cupia aamupäivällä ennätyksellisen isolla joukolla 18 urheilijan voimin. Mäkiosuuden ja Polku ylös ja lentoon -leirin mäkihypyn leirikisan vei nimiinsä Siilinjärven Ponnistuksen Veeti Hyvärinen. Toiseksi ponnisti Lahden Hiihtoseuran Pietu Penttilä ja kolmanneksi Lapuan Virkiän Aatu Ylimäki.

Yhdistetyssä neljäntenä 3,5 kilometrin maastojuoksuosuudelle lähtenyt Tampereen Pyrinnön Aleksi Lankinen oli vahvin. Hyvärinen nappasi kakkosijan yhdistetystä ja Penttilä oli kolmas. LHS:n Jere Kukkonen kiri kovalla juoksulla neljänneksi ennen seurakaveri Misa Vilminkoa.

Karpalon mäkien puolella riitti vilskettä, kun mukana oli 50 junioria. K6-mäessä mäkihypyn voittajaksi kruunattiin LHS:n Hugo Tynkkynen ennen Paimion Urheilijoiden Neela Kytöluhtaa ja LHS:n Eemil Komosta. Yhdistetyn kilpailun vei nimiinsä Komonen.

K15-mäessä Tampereen Pyrinnön Aatami Heinonen oli voittamaton niin mäkihypyssä kuin yhdistetyssäkin. Heinonen liiteli molemmilla hypyillään 12 metriin. Toiseksi hyppäsi Nanna Kytöluhta Paimion Urheilijoista ja kolmanneksi Valkeakosken Hakan Tuukka Siiskonen. Siiskonen oli yhdistetyssä Kytöluhtaa ripeämpi juoksuosuudella ja kiri toiseksi.

Päivää värittivät tasaiset kamppailun jokaisessa mäessä. K25-mäessä toisen polven mäkihyppääjä Matias Koponen voitti niin mäkihypyn kuin yhdistetynkin kisan. Toiseksi molemmissa lajeissa kilpaili Siilinjärven Ponnistuksen Paavo Laasanen. Mäkihypyn kolmas oli Lahden Hiihtoseuran Aleksanteri Purtsi, kun taas yhdistetyssä kolmospallille nousi Kouvolan Hiihtoseuran Korawik Saendee

Päivän suurimmalla erolla mäkiosuuden jälkeen juoksuun lähti K38-mäen mäkihypyn voittaja Akseli Vidgren. Vidgren ponnisti toisella hypyllään K-pisteelle ja jätti toiseksi tullutta seurakaveri Aapo Komosta 50 sekuntia. Kolmanneksi hyppäsi niin ikään LHS:n Hermanni Lehtinen. Yhdistetyn juoksun jälkeen palkittiin sama kolmikko ja palkintopallilla järjestyskin oli sama.

”Mahtavaa, ei voi muuta sanoa!”

Lahden Hiihtoseuraa edustava yhdistetyn maajoukkuemies Leevi Mutru oli silminnähden iloinen nähdessään ruuhkaksi asti venyneen hyppääjävirran Karpalon mäkien portaissa. Mutrun nimikkokisaan osallistui 78 urheilijaa.

”Tuntuu mahtavalta, ei voi muuta sanoa! Ne on semmoisia lukuja, mitä ollaan pitkään kaivattu näissä lajiympyröissä. Odotellaan innolla, milloin luvut ovat kolminumeroisia”, fiilisteli Mutru.

Mutru ehti urheilijan tiukasta aikataulusta huolimatta hetkeksi valmennustehtäviinkin.

”Sai tsempata ja valmistaa  pieniä urheilijoilta kisaan ja kyllä kaikki oli valmiina kilpailemaan, todella hieno meininki,” sanoi Mutru.

Leevi Mutru suuntaa huomenna sunnuntaina maajoukkueen kanssa Itävaltaan Kühtaihin sekä Ramsauhun korkeanpaikan leirille. Leevin ajatukset tulossa olevasta leiristä löytyvät videotallenteelta

Sunnuntaina Karpalossa ja HS70-mäessä jatketaan mäkihypyn ja yhdistetyn Polku ylös ja lentoon -leiriä. Leiriohjelma löytyy linkistä

Tulokset mäkihyppy
Tulokset yhdistetty